Live Test: Gemini Eivissa 150

  Ένα κομψό scooter με ευρωπαϊκή εμφάνιση, άγνωστο όνομα και απωανατολική καταγωγή, βάλθηκε να μας εντυπωσιάσει.

  To Gemini Eivissa 150 ήρθε στο Live Test του MotornewsΣε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος.

  Δευτέρα 20 Ιουλίου

  Το όμορφο Eivissa πέρασε την Κυριακή του στα χέρια εξίσου όμορφης φίλης που είχε εκφράσει την επιθυμία να το οδηγήσει. Ένα μεγάλο αίσθημα γεννήθηκε έκτοτε, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό καθώς το scooter της Gemini είναι απόλυτα συμβατό με τα θηλυκά δεδομένα τόσο περί αισθητικής, όσο και ευκολίας χρήσης. Χαμηλή σέλα, απόλυτα γραμμική απόδοση και σωστή σταθερότητα συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας επί του γυναικείου πληθυσμού. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μετρήσουμε κατανάλωση, καθώς συνάδελφος που το χρησιμοποίησε το γέμισε καύσιμο -ποιος το περίμενε- χωρίς όμως να σημειώσει και τα χιλιόμετρα. Αύριο είναι η ημέρα επιστροφής του Gemini και πρέπει να κλείσουμε το σημείωμα αυτό με μια σύνοψη χωρίς περιστροφές . Στα 1.440€ το Eivissa είναι πραγματική ευκαιρία. Δεν γνωρίζουμε τα δεδομένα της αξιοπιστίας του, ωστόσο όσο το κρατήσαμε δεν έδειξε στο παραμικρό σημείο “φτηνή” η ευκαιριακή κατασκευή.

  Gemini 9 Gemini 10

  Ακόμα και σε λεπτομέρειες, όπως η σταθερότητα των καθρεπτών, η λειτουργικότητα των μαρσπιέ του συνεπιβάτη και η συναρμογή των πλαστικών, δεν επιδέχεται την παραμικρή κριτική. Επιπρόσθετα υποστηρίζεται από μια μεγάλη, έμπειρη και πολύ σοβαρή εισαγωγική εταιρεία, γεγονός που εξασφαλίζει επάρκεια ανταλλακτικών, καθώς επίσης ποιότητα και διάρκεια στην υποστήριξη μετά την πώληση.

  Παρασκευή 17 Ιουλίου

  Gemini 4

  Θα το γράφουμε κάθε μέρα: To Eivissa είναι μια μεγάλη έκπληξη για εμάς καθώς, χωρίς να είναι τέλειο, έχει τόσα πολλά θετικά στοιχεία που η ζυγαριά συνεχώς γέρνει υπέρ του. Όπως στην περίπτωση της πρακτικότητας και της καθημερινής ευκολίας. Όπου ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πλευρικό -με διακόπτη παύσης του κινητήρα- σταντ αλλά και κεντρικό, χώρο που φιλοξενεί ένα full face κράνος κάτω από τη σέλα, ντουλαπάκι που κλειδώνει, κεντρικό διακόπτη με αντικλεπτικό κάλυμμα, χειρολαβές συνεπιβάτη και πλήρη όργανα.

  Gemini 6Gemini 5

  Τα τελευταία θα μπορούσαν να έχουν ως βασικό όργανο το ταχύμετρο και όχι το στροφόμετρο, ενώ αντί της ένδειξης φόρτισης μπαταρίας θα θέλαμε ένα μερικό χιλιομετρητή. Είπαμε, ουδείς τέλειος, ωστόσο μετά ρίχνεις μια ματιά στις πανέμορφες ζάντες, στο βαθύ χρώμα, στις λεπτομέρειες χρωμίου, στα led φλας και πίσω φως και τέλος στο σωστό και με καλή δέσμη προβολέα και έχει αμέσως μια πλειάδα σημαντικών θετικών στοιχείων, έναντι ελάχιστων -και δευτερευόντων- αρνητικών. Κυρίες και κύριοι η κινεζική επέλαση ξεκίνησε και στα scooter…

  Πέμπτη 16 Ιουλίου

  Gemini 8

  Σήμερα επιβεβαιώσαμε ότι τα φρένα του Gemini είναι απλά επαρκή και απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλη πίεση, ειδικά με φορτίο δύο ατόμων. Μπορεί το βάρος μας να ξεπερνούσε αθροιστικά τα 200 κιλά, ωστόσο ακόμα και με τον ένα αναβάτη τα φρένα έδειχναν ότι δεν έχουν αρχικό δάγκωμα. Αυτό το γεγονός, μαζί με τον “κόφτη” ταχύτητας που έχει στα 90 χλμ./ώρα το Eivissa, είναι τα μοναδικά που ενοχλούν στο εντυπωσιακά ισορροπημένο scooter της Gemini.

  Gemini 7

  Ο κινητήρας, παρότι είναι από τους λιγότερο δυνατούς της κατηγορίας, σε αποζημιώνει με πολύ αθόρυβη, γραμμική και πολιτισμένη λειτουργία και έτσι νιώθεις ευχάριστα, πλέον του γεγονότος ότι κατά πόδας ακολουθεί και η μετάδοση, με αποτέλεσμα στις χαμηλές και μέσες -για την πόλη- ταχύτητες, η επιτάχυνση να είναι απρόσκοπτη και σβέλτη. Σχετικά με την ιδιαίτερα κομψή αισθητική του Eivissa, αφήσαμε από χθες ένα αναπάντητο ερώτημα. Πιθανώς να μπορούσε, ωστόσο το Gemini αυτό δεν είναι σχεδιασμένο από Κινέζο. Υπεύθυνος για τις γραμμές του είναι ο Ισπανός Igor Esnal, βραβευμένος βιομηχανικός σχεδιαστής και προφανώς “πατέρας” και του ονόματος Eivissa, που στην καταλανική διάλεκτο σημαίνει Ibiza, το γνωστό νησιωτικό τουριστικό θέρετρο. Κατά τα άλλα πραγματοποιούμε απρόσκοπτα χιλιόμετρα με το μικρό Gemini, μαζεύοντας χιλιόμετρα και… βλέμματα.

  Τετάρτη 15 Ιουλίου

  Αν δεν έχετε ακούσει το όνομα Gemini ως κατασκευαστή μοτοσικλετών μην οικτίρετε τον εαυτό σας, ούτε εμείς το γνωρίζαμε. Η επίσημη εισαγωγή ωστόσο της κινεζικής καταγωγής μάρκας -με όνομα εργοστασίου που ούτε μπορείς να προφέρεις, ούτε να γράψεις- από τη Moto Trend S.A. στην Ελλάδα, έφερε το μικρό scooter στο δρόμο μας. Η συνάντηση μάλιστα ήταν αμοιβαία επιφυλακτική καθώς, δεν το κρύβουμε, είχαμε κάποιους ενδοιασμούς από παλαιότερες επαφές μας με κινεζικής προέλευσης δίκυκλα, τα οποία ούτε απέδιδαν, ούτε ήταν κατασκευασμένα ικανοποιητικά. Οποία λοιπόν έκπληξη όταν το Gemini Eivissa όχι μόνο έδειξε αλλά και απέδειξε ότι είναι, αν όχι ανώτερο, τουλάχιστο στα ιαπωνικά και ευρωπαϊκά επίπεδα κατασκευασμένο. Αισθητικά είναι ιδιαίτερα κομψό, με βαθύ και όμορφο χρώμα, λεπτομέρειες χρωμίου και σωστή συναρμογή πλαστικών. Σχεδιαστικά σαφώς προσομοιάζει σε Vespa, όχι όμως με αναιδή αντιγραφή αλλά με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το γεγονός αυτό έχει την εξήγησή του, όμως θα βάλουμε εδώ μια άνω τελεία και θα σας ενημερώσουμε σχετικά αύριο. Στην οδήγηση είναι μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη: η ευκολία με την οποία “κουμπώνεις” επάνω του είναι εντυπωσιακή, παραπέμποντας σε κατασκευές εξ Ιαπωνίας και μάλιστα με το όνομα Honda.

  Gemini 3 Gemini 2

  Άψογη η θέση οδήγησης για αναβάτη 1,78 μέτρα, χαμηλή και πληθωρική η σέλα, επίπεδο πάτωμα στα πόδια του αναβάτη και πολλά ακόμα στοιχεία που θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες, σε κάνουν να χαίρεσαι που ανακάλυψες το Gemini. Τελικά η Ασία έχει πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι της και μου φέρνει στο νου την απάντηση ενός στελέχους της Hyundai πριν 20 χρόνια, όταν τον ρώτησα αν η εταιρεία του θα καταφέρει ποτέ να φτιάξει αυτοκίνητα που να έχουν ιαπωνική αξιοπιστία και τεχνολογία: “Θα εκπλαγείς” μου απάντησε. “Στην Κορέα, αποκαλούμε τους Ιάπωνες “the lazy Asians” (οι τεμπέληδες Ασιάτες). Φαντάσου λοιπόν τι έχετε να περιμένετε από όλους τους υπόλοιπους”. Έχουμε πολλά να περιμένουμε από το Gemini λοιπόν, γι’ αυτό μείνετε μαζί μας τις επόμενες ημέρες.

  Σχόλια

  Σχόλια