Η Honda αρνείται την εξωτερική βοήθεια

Ο Arai κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να προσεγγίσει μηχανικούς από τις Mercedes και Ferrari και θέλει να τα καταφέρουν με τις δικές τους δυνάμεις

Η Honda αρνείται να δεχθεί εξωτερική βοήθεια ώστε να βελτιώσει την αξιοπιστία και την απόδοση του κινητήρα της. Η πρώτη χρονιά επιστροφής των ιαπώνων στη νέα εποχή της F1 με τους υβριδικούς τούρμπο κινητήρες απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μέτρια, πόσο μάλλον καλή. Τα προβλήματα και οι εγκαταλείψεις κοστίζουν στη McLaren η οποία προσπαθεί να βρει χορηγίες αλλά με τα πενιχρά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yasuhisa Arai, κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να προσεγγίσει μηχανικούς από τις Mercedes και Ferrari -που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στους νέους κινητήρες- και θέλει να τα καταφέρουν με τις δικές τους δυνάμεις.

Δεν χρειάζεται να προσλάβουμε ανθρώπους από τη Mercedes ή τη Ferrari, ήδη έχουμε αρκετούς πόρους. Θέλω να ηγηθώ του προγράμματος και πρέπει να κάνουμε το βήμα προόδου που χρειάζεται. Σας υπόσχομαι πως αυτό είναι ένα μακροχρόνιο εγχείρημα για τη Honda.

Η McLaren έχει να νικήσει από το 2012 κι από το τέλος του 2013, όταν έφυγε η Vodafone, έχει μείνει χωρίς μεγάλο χορηγό. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, δήλωσε σχετικά:

Η ζημιά που έχει γίνει από τα αποτελέσματα φαίνεται. Όμως η ιστορία της McLaren είναι μεγάλη και η μάρκα έχει πολλές επιτυχίες. Βέβαια με την παρούσα κατάσταση μας κοστίζει όσον αφορά στο διαφημιστικό κομμάτι. Αρκετές εταιρείες θέλουν να συνεργαστούμε αλλά το ξανασκέφτονται λόγω της έλλειψης καλών αποτελεσμάτων. Πιέζουμε τη Honda διότι χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτήν. Στη νέα εποχή το μεγαλύτερο ποσοστό της απόδοσης του μονοθεσίου προέρχεται από τον κινητήρα κι εμείς υστερούμε σε αυτό. Καθημερινά υπενθυμίζω στον Arai ότι χρειαζόμαστε καλύτερα αποτελέσματα και πως πρέπει να επιστρέψουμε γρήγορα στις επιτυχίες.

Σχόλια

Σχόλια