Ο Hirvonen επιστρέφει στη δράση, με Mini στο Rally Dakar

Ο Φινλανδός μετά από μια χρονιά απουσίας αποφάσισε να φορέσει πάλι την αγωνιστική του φόρμα για το σκληρό Dakar με τη Mini

Ο Mikko Hirvonen επιστρέφει στη δράση και μάλιστα στο χώμα. Όμως αυτή τη φορά όχι στο WRC που έχτισε την καριέρα του αλλά στο Dakar με την ομάδα της Mini. Ο Φινλανδός ολοκλήρωσε την καριέρα του στα ράλι το 2014 και μετά από μια χρονιά απουσίας αποφάσισε να φορέσει πάλι την αγωνιστική του φόρμα. Η πρόκληση του Rally Dakar είναι τεράστια και το γνωρίζει. Ο Hirvonen έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με το Mini του στο Μαρόκο. Σε αυτή τη δύσκολη πρώτη επαφή με το σκληρό Dakar ο Φινλανδός θα έχει στο πλάι του τον έμπειρο Michel Perin ο οποίος έχει νικήσει μαζί με τον Nani Roma.

Πριν 6 μήνες δεν ήξερα και πολλά, μόνο ό,τι έβλεπα από την τηλεόραση. Φυσικά γνωρίζω ότι είναι ένας πολύ μεγάλης διάρκειας αγώνας χωρίς σημειώσεις κι έχει να κάνει περισσότερο με το να βρίσκεις τη σωστή πορεία παρά να οδηγείς τέρμα γκάζι. Έχω ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές με την ομάδα μου και είμαι τυχερός που έχω έναν τόσο έμπειρο συνοδηγό όπως ο Michel Peron. Ο συνοδηγός μου αλλά και η ομάδα με έχουν βοηθήσει να δω την ευρύτερη εικόνα του αγώνα. Μετά από όλα αυτά που έχω μάθει ανυπομονώ για την πρόκληση.

Το Rally Dakar του 2016 ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 16 του ίδιου μήνα.

Σχόλια

Σχόλια