Η Honda ζητά διευκρινήσεις για τον 6ο κινητήρα

Οι Ιάπωνες έχουν δικαίωμα αλλαγής κινητήρα χωρίς ποινές και θέλουν να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν με τα διαθέσιμα tokens

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει (σχετικό θέμα) η FIA έχει αλλάξει τους κανονισμούς σχετικά με το όριο των κινητήρων και η Honda έχει έναν επιπλέον κινητήρα για το 2015 χωρίς ποινές. Αυτή η αλλαγή ισχύει για το υπόλοιπο της χρονιάς καθώς η FIA με το Strategy Group αποφάσισαν να δώσουν έναν επιπλέον κινητήρα στους Ιάπωνες λόγω του ότι βρίσκονται στην πρώτη τους χρονιά.

Η Honda τώρα ζητά διευκρινήσεις από την Ομοσπονδία σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτού του νέου κανονισμού για τον επιπλέον κινητήρα. Το πρόβλημα στην παρούσα κατάσταση είναι ότι οι κανονισμοί αναφέρουν για χρήση 5ου κινητήρα διότι το όριο κανονικά είναι 4. H Honda έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον 5ο κινητήρα στο Αυστριακό GP όταν αυτός ο κανονισμός δεν υπήρχε. Έτσι τώρα η λύση είναι να γίνει χρήση 6ου κινητήρα χωρίς να δεχθούν ποινές αλλά οι Ιάπωνες θέλουν να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν με τα διαθέσιμα tokens για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Σχόλια

Σχόλια