Αλλαγές στη Strakka, στόχος η LMP1 το 2017

Η βρετανική ομάδα προχωρά σε αλλαγή σασί για το WEC και θέτει ως στόχο να βρίσκεται στην LMP1 το 2017

Η Strakka Racing θα εξελίξει το δικό της LMP1, με στόχο να αγωνιστεί στο WEC από το 2017 στην κατηγορία της LMP1 ως ιδιωτική ομάδα. Το αγωνιστικό θα σχεδιαστεί στα γραφεία της ομάδας και έπειτα θα κατασκευαστεί στις νέες εγκαταστάσεις της στο Silverstone. Η βρετανική ομάδα θα χρησιμοποιήσει  3D εκτυπωτές στους οποίους θα βασιστεί η σχεδίαση και η κατασκευή του αγωνιστικού. Σκοπός είναι να εξοικονομήσει αρκετό χρόνο αλλά και χρήματα για την κατασκευή και εξέλιξη του LMP1.

Ο Υπεύθυνος της Strakka, Dan Walmsley, δήλωσε:

Οι περιορισμοί των σασί στους νέους κανονισμούς της LMP2 που θα ισχύουν από το 2017 μας οδηγούν να αναζητήσουμε νέα project που ταιριάζουν στην εταιρία μας και η εμπειρία μας από την LMP2 θα μας βοηθήσει σε αυτό. Αφού εξετάσαμε όλες τις επιλογές, η ιδιωτική LMP1 είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξεις το δικό σου αγωνιστικό κάνοντας σωστή διαχείριση των πόρων που έχεις. Η Strakka Racing συνεχίζει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται με στόχο να εδραιωθεί στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το LMP1 της Strakka Racing, θα βασιστεί στο τωρινό της LMP2, το Dome S103. Έτσι η εξέλιξη θα επιταχυνθεί με σκοπό η ομάδα να είναι έτοιμη για το 2017. Ήδη η βρετανική εταιρία είναι σε συζητήσεις για παροχή κινητήρων. Για τους υπόλοιπους αγώνες του WEC, η Strakka θα αγωνιστεί με το LMP2 της Gibson. Ήδη η ομάδα έχει προγραμματίσει δοκιμές στα τέλη Ιουλίου με το νέο πρωτότυπο.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια