Ποινή στην Audi για παραβίαση κανονισμών κινητήρα στο Le Mans

H Γερμανική εταιρία δέχεται μεγάλο πλήγμα στην προσπάθειά της προς τον τίτλο του WEC

Μια σειρά από ποινές επιβλήθηκαν στην Audi μετά και τις 24H του Le Mans, καθώς η Γερμανική εταιρία παραβίασε έναν σφραγισμένο κινητήρα σε ένα από τα πρωτότυπά της. O ηλεκτρικός κινητήρας του #7 R18 των Lotterer, Fassler και Treluyer,  είχε αλλοιωθεί όπως ανακάλυψαν οι τεχνικοί έφοροι της διοργάνωσης μετά το warm-up, το Σάββατο το πρωί.

Ως αποτέλεσμα η FIA επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην Audi για την παρανομία αυτή. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως η παρανομία μέτρησε ως επιπλέον κινητήρας για το Audi #7, πράγμα που σημαίνει πως αυτός ήταν ο 4ος από τους 5 που έχει στη διάθεσή της η ομάδα για το αγωνιστικό. H Audi χρησιμοποίησε 3 διαφορετικούς κινητήρες στους 3 πρώτους αγώνες και πλέον έχει μόνο 1 για τους υπόλοιπους 5 για το #7.

Aν οι Lotterer, Fassler και Treluyer αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν επιπλέον κινητήρα θα δεχθούν ποινή 3 λεπτών stop-and-go, που σημαίνει πως θα τους θέσει αυτόματα εκτός διεκδίκησης μιας καλής θέσης στον αγώνα.

Το τρίο του Audi #7 προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών με διαφορά 20 βαθμών από τον Nick Tandy της Porsche, ο οποίος όμως θα αγωνιστεί με την KCMG στην LMP2 για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στους κατασκευαστές όμως, η Porsche πήρε τα ηνία μετά το 1-2 στο LeMans και πλέον έχει διαφορά της τάξης των 16 βαθμών με 5 αγώνες να απομένουν.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια