Ο Hamilton σταμάτησε στην Portier για να προσευχηθεί

Ο Βρετανός μίλησε για την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του όταν έχασε τη νίκη στο Μονακό

Το Grand Prix του Μονακό είναι, αναμφίβολα, το χειρότερο GP στην καριέρα του Lewis Hamilton μέχρι στιγμής. Ο Βρετανός έχασε μια σίγουρη νίκη μετά από το τραγικό λάθος της Mercedes. Το χειρότερο απ’ όλα όμως ήταν ότι τελικά η νίκη δεν πήγε σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά στον Nico Rosberg. Ο Hamilton ένιωσε προδομένος από την ομάδα του και στον γύρο επιστροφής του στα pit μετά την καρό σημαία σταμάτησε την W06 στην Portier πριν το τούνελ. Αρκετοί πίστεψαν ότι ο Βρετανός δεν θα πήγαινε στο βάθρο αλλά εκείνος βρήκε τη δύναμη κι επέστρεψε κανονικά όπως έπρεπε. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για εκείνη τη στιγμή λέγοντας πως σταμάτησε να προσευχηθεί για να καταφέρει να βρει δύναμη να ξεπεράσει όλο αυτό που είχε συμβεί.

Μου ήταν πολύ δύσκολο να πιστέψω τι είχε συμβεί. Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου, όμως έχω ισχυρή πίστη και σταμάτησα το μονοθέσιο για να προσευχηθώ. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Ήταν μια στιγμή που χρειαζόμουν για να συνέλθω. Μου έδωσε δύναμη για να ξεπεράσω αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Γνώριζα ότι τα καλύτερα ήταν μπροστά. Η πίστη με βοηθά να είμαι ο άνθρωπος που είμαι, με βοήθησε να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο ότι όσα εμπόδια κι αν βρεθούν μπορείς να τα ξεπεράσεις. Πραγματικά αυτό που έγινε ήταν ένα τεράστιο τεστ για εμένα.

Ο Βρετανός ολοκλήρωσε λέγοντας πως προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του διότι ένα δημόσιο ξέσπασμα θα έκανε κακό.

Προσπαθούσα να κρατήσω τους παλμούς της καρδιάς μου χαμηλά. Αν έχανα την ψυχραιμία μου τότε εσείς (σ.σ. ΜΜΕ) θα γράφατε τα χειρότερα για εμένα. Υπάρχουν παιδιά που με παρακολουθούν και ο τρόπος που συμπεριφέρομαι μπορεί να επηρεάσει τη δική τους συμπεριφορά στο σχολείο, στην οδήγηση αλλά και γενικότερα. Επίσης δεν θες να δείξεις πόσο απογοητευμένος είσαι διότι ο team-mate σου παίρνει ενέργεια από αυτό.

Σχόλια

Σχόλια