Η Pirelli ετοιμάζει δοκιμές της ultrasoft γόμας

Η Pirelli στοχεύει σε δοκιμές πειραματικού ελαστικού ώστε να αποκτήσει δεδομένα για την κατασκευή της ultrasoft γόμας

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Pirelli ετοιμάζεται να κατασκευάσει μια επιπλέον γόμα για το 2016 η οποία θα είναι ακόμα πιο μαλακή από την ήδη υπάρχουσα πολύ μαλακή. Η ιταλική φίρμα δεν έχει καταλήξει ακόμα σε όνομα και χρώμα αλλά είναι μεταξύ των super supersoft και ultrasoft. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Pirelli, Paul Hembery, πρόκειται να πραγματοποιήσουν δοκιμές εντός του 2015 ώστε να συλλέξουν δεδομένα για την κατασκευή του νέου ελαστικού. Οι δοκιμές αυτές πρόκειται να γίνουν μετά το καλοκαίρι και η καλύτερη στιγμή είναι μετά το GP του Abu Dhabi που το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει.

Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν οι δοκιμές στην Ουγγαρία. Το πιθανότερο είναι να δοκιμάσουμε τα πειραματικά ελαστικά στη Σιγκαπούρη και στο Abu Dhabi. Οι ομάδες έχουν περιορισμένο χρόνο εντός πίστας, επίσης κάνουν οικονομία στους κινητήρες και δεν θέλουν να ρισκάρουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η καλύτερη λύση μάλλον θα είναι στο Abu Dhabi με δοκιμές μετά το GP. Το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει κι έτσι εμείς θα μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την ultrasoft γόμα αλλά και για τη χρήση «μπαλαντέρ» το 2016 ώστε οι ομάδες να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή ελαστικών.

Σχόλια

Σχόλια