Η Ειρήνη Ρομποτή σε αγώνα του εξωτερικού

  Συμμετέχει στο ADAC juniors cup στην πίστα του Sachsenring

  Δελτίο Τύπου

  Το Σαββατοκύριακο που o θίασος του motoGP περνά από την πίστα του Sachsenring, συνδυάζεται με μια ξεχωριστή στιγμή για τα Ελληνικά χρώματα. Η 17χρονη Ειρήνη Ρομποτή θα αγωνιστεί στις 10-12 Ιουλίου στο ADAC Juniors cup, μια διοργάνωση για νέους οδηγούς από όλη την Ευρώπη.

  Η Ειρήνη Ρομποτή μετά από μια σύντομη πορεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει εντυπωσιάσει τόσο για το απαράμιλλο οδηγικό της στιλ, όσο και για την πολύ γρήγορη προσαρμοστικότητά της στους αγώνες ταχύτητας.

  Στην πρώτη της μόλις χρονιά και μετά από 3 αγώνες στο “Έπαθλο Νέων Οδηγών” του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας η Ρομποτή βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης. Επόμενος σταθμός στην εντυπωσιακή αυτή πορεία είναι η συμμετοχή σε έναν Ευρωπαϊκό θεσμό και η γνωριμία με το περιβάλλον των διεθνών αγώνων.

  Το ADAC Juniors cup – powered by KTM είναι ένα πρωτάθλημα με νέους οδηγούς ηλικίας έως 21 ετών και στόχο την εξέλιξή τους ώστε να περάσουν στο μέλλον σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Είναι θεσμός τύπου ενιαίου καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με πανομοιότυπες μοτοσυκλέτες, τις RC 390 της KTM, μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίζεται και στην Ελλάδα η Ειρήνη Ρομποτή.

  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν εξασφαλίσει μία από τις μοτοσυκλέτες αυτές στην αρχή της χρονιάς, ενώ σε κάθε αγώνα υπάρχουν 5 έκτακτες συμμετοχές (wild card) για οδηγούς που πραγματοποιούν μεμονωμένες εμφανίσεις στο θεσμό. Μία από αυτές τις wild card συμμετοχές για τον αγώνα του Sachsenring εξασφάλισε και η Ειρήνη Ρομποτή, αξιοποιώντας έτσι το κενό μεταξύ των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τον καλύτερο τρόπο.

  Η Ειρήνη Ρομποτή με την συμμετοχή της στο ADAC Juniors Cup γίνεται η πρώτη Ελληνίδα οδηγός αγώνων ταχύτητας που θα αγωνιστεί εκτός συνόρων και μάλιστα στην ηλικία των 17 μόλις ετών.

  Η ίδια δήλωσε πριν την αναχώρησή της για την πίστα του Sachsenring. “Πριν ένα χρόνο που ξεκίνησα τις προπονήσεις για τη συμμετοχή μου στους αγώνες ταχύτητας, το όνειρό μου ήταν να λάβω μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό. Γνωρίζω οτι η εμπειρία μου δεν είναι ανάλογη με των άλλων οδηγών που θα συναντήσω στη Γερμανία, όμως είναι η πρώτη μου έξοδος από την Ελλάδα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.”

  Στον αγώνα θα τη συνοδεύσει ο προπονητής της, Θανάσης Χούντρας που δήλωσε σχετικά, “Στόχος για την πρώτη αυτή συμμετοχή της Ειρήνης σε αγώνα του εξωτερικού είναι η συλλογή εμπειριών και η τριβή με διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας. Οδηγικά η Ειρήνη βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο από πλευράς τεχνικής, ενώ το στοιχείο που ακόμη χτίζει εκ των πραγμάτων εξελίσσει διαρκώς, είναι την ταχύτητά της. Η πορεία της είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς όταν ήρθε στο Riding School μόλις πριν ένα χρόνο δεν γνώριζε καλά καλά να οδηγεί μοτοσυκλέτα. Και έφτασε πολύ γρήγορα να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία νέων οδηγών. Πιστεύω οτι το μέλλον της ανήκει και η συμμετοχή της στο Sachsenring αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξή της.”

  Gallery

  Σχόλια

  Σχόλια