Δεν βάζει μυαλό η Williams

Δύο σημαντικά λάθη στρατηγικής στο GP Μ. Βρετανίας άφησαν τη Williams εκτός βάθρου

Η Williams υπερασπίζεται την απόφασή της να αφήσει τους Felipe Massa και Valtteri Bottas να παλέψουν στα πρώτα στάδια του GP M. Βρετανίας παρά το ότι ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος του Βραζιλιάνου. Το ότι δεν έδωσαν εντολή στον Massa να αφήσει τον Bottas να περάσει μπροστά, τους στέρησε την ευκαιρία να παλέψουν για τη νίκη κι έτσι μετά το πρώτο pitstop ο Lewis Hamilton πήρε τα ηνία του αγώνα.

Ωστόσο ο επικεφαλής απόδοσης της Williams, Rob Smedley, κάνει σαφές ότι δεν ήθελαν να ευνοήσουν τον έναν οδηγό εις βάρος του άλλου και πως στόχος τους ήταν να πάρουν τους μέγιστους βαθμούς για την ομάδα. Αυτό βέβαια στο τέλος της ημέρας δεν ίσχυσε καθώς στη συνέχεια του GP έκαναν κι άλλο λάθος καθυστερώντας την αλλαγή από slick σε ενδιάμεση γόμα όταν ξεκίνησε η βροχή.

Η Williams από πέρυσι έχει ανέβει σημαντικά σε απόδοση αλλά δείχνει να μην μπορεί να ξεκολλήσει από το κακό παρελθόν της κάνοντας σοβαρά λάθη στρατηγικής. Αν είχαν δουλέψει καλύτερα στο pitwall στο δεύτερο pitstop δεν θα είχαν χάσει το βάθρο από τον Sebastian Vettel. Αλλά το σημαντικότερο, αν είχαν αφήσει τον Bottas να περάσει μπροστά στους πρώτους γύρους του αγώνα ίσως στο τέλος ο Φινλανδός να είχε καταφέρει να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Σχόλια

Σχόλια