Τι παίζει με τις Red Bull, Aston Martin και Mercedes

Η Aston Martin θέλει να επιστρέψει στην F1 και συνδέεται με τη Red Bull αλλά η Mercedes λέει όχι

Αργά το βράδυ του Σαββάτου 4/7, για την ακρίβεια είχαν περάσει μεσάνυχτα και το ημερολόγιο έγραφε Κυριακή, έσκασε σαν βόμβα η είδηση πως η Aston Martin επιστρέφει στην F1 και μάλιστα με τη Red Bull Racing το 2016. Η βρετανική μάρκα είχε αγωνιστεί στα πρωταθλήματα 1959 και 1960 με πενιχρά αποτελέσματα. Ωστόσο η αγωνιστική της κληρονομιά είναι τεράστια κυρίως από τους αγώνες sportscar κι από το Le Mans.

Όπως είναι γνωστό η RBR αξιολογεί τη συνεργασία της με τη Renault καθώς από το 2014 περνάνε δύσκολες ώρες. Επίσης οι Γάλλοι εξετάζουν συνολικά το εγχείρημα F1 αλλά έχουν κάνει σαφές ότι θα μείνουν μέχρι και το 2016, για τη συνέχεια κανείς δεν ξέρει.

Σε όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν η RBR έχει αρχίσει να ψάχνει κινητήρες και ήδη ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να παρέχουν κινητήρες στους «ταύρους» αν αυτοί το θελήσουν.

Όμως που κολλάει η Aston Martin σε όλο αυτό; Το 5% της μάρκας ανήκει στη Mercedes και σύμφωνα με το Autocar που έβγαλε αυτή την είδηση η RBR πρόκειται να έχει κινητήρες Mercedes, αυτούς που έχουν οι Hamilton και Rosberg, αλλά με το όνομα της Aston Martin. Ακριβώς όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη Red Bull και τη Renault η οποία παρέχει κινητήρες αλλά με το όνομα της Infiniti -η οποία είναι θυγατρική της Nissan, η οποία έχει συνεργασία με τη Renault. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, κι ο επικεφαλής μάρκετινγκ,  Simon Sproule, επιθυμούν την επιστροφή της μάρκας στην F1 και θέλουν αυτή τη συμφωνία.

Ωστόσο την Κυριακή 5/7 το πρωί η Mercedes έσπευσε να διαψεύσει αυτή την είδηση με τον Niki Lauda να δηλώνει ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση και πως δεν έχει ακούσει τίποτα σχετικό μέσα στην εταιρεία. Επίσης είπε ότι ήδη έχουν 4 ομάδες οπότε δεν υπάρχει χώρος για 5η.

Η εγκυρότητα του Autocar είναι αδιαμφισβήτητη οπότε εφόσον υπάρχει καπνός… κάπου υπάρχει και φωτιά.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια