Ελευθερία επιλογών στα ελαστικά του 2016

Οι ομάδες συζητούν με την Pirelli τη χρήση «μπαλαντέρ» ώστε να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή

Μία ακόμα αλλαγή, από τις πολλές που έχουν προταθεί και συζητιούνται για το 2016, αφορά τα ελαστικά. Η FIA επιβεβαίωσε ότι του χρόνου οι ομάδες θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή ελαστικών. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Pirelli, Paul Hembery, οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα χρήσης μπαλαντέρ. Δηλαδή οι ομάδες θα επιλέξουν συγκεκριμένους αγώνες όπου θα μπορέσουν να διαλέξουν ελεύθερα τα ελαστικά τους και δεν θα ακολουθήσουν τις προτάσεις της Pirelli.

Ωστόσο θα υπάρξουν πίστες, όπως πχ η Monza, που δεν θα επιτρέπεται η χρήση μπαλαντέρ για λόγους ασφαλείας. Εκεί οι ομάδες θα ακολουθήσουν πιστά τις επιλογές της Pirelli.

Η ιδέα αυτή είναι αρεστή απ’ όλους και το μόνο που μένει είναι να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες. Ο Hembery αναφέρει ότι υπάρχει χρόνος και δηλώνει ότι η τελική μορφή μπορεί να συμφωνηθεί τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, η Pirelli έχει σκοπό να αυξήσει τη γκάμα της για το 2016 προσθέτοντας άλλη μια πιο μαλακή γόμα. Η super supersoft ή ultra soft, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς θα ονομάζεται ούτε τι χρώμα θα έχει. Η ιταλική φίρμα ετοιμάζει δοκιμές μέσα στη χρονιά ώστε να αποκτήσει δεδομένα για να ετοιμάσει το νέο ελαστικό.

Σχόλια

Σχόλια