Πλάνο βοήθειας των Renault και Honda

Το Strategy Group συζητά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στις Renault και Honda να μειώσουν τη διαφορά από τις Mercedes, Ferrari

Καθώς η ψαλίδα απόδοσης μεταξύ των κινητήρων Mercedes, Ferrari, Renault και Honda δεν δείχνει να μειώνεται, η F1 συζητά ένα επαναστατικό πλάνο που θα βοηθήσει να μειωθούν οι διαφορές. Ο Bernie Ecclestone πρότεινε παύση της εξέλιξης των κινητήρων των Mercedes και Ferrari ώστε οι Renault και Honda να καταφέρουν να πλησιάσουν. Αυτή η πρόταση συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Strategy Group κι όπως ήταν αναμενόμενο οι Mercedes και Ferrari δεν ήταν πολύ ευχαριστημένες από αυτή την ιδέα. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση ανέφερε τον περιορισμό ιπποδύναμης των κινητήρων των Mercedes και Ferrari.

Προς το παρόν οι κανονισμοί που ισχύουν για το 2016 απαγορεύουν την εξέλιξη των κινητήρων εντός της χρονιάς και απαιτούν από τους κατασκευαστές το ομολογκάρισμα των μονάδων τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2016.

Οι Renault και Honda ζητούν την άδεια να πραγματοποιήσουν εξέλιξη εντός της χρονιάς, όπως και φέτος με tokens. Η Mercedes σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνή Τύπου είναι ανοιχτή σε έναν συμβιβασμό. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν επί του θέματος μέσα στον Ιούλιο.

Σχόλια

Σχόλια