«Όχι» στους ανεφοδιασμούς, οριστικά κι αμετάκλητα

Το Strategy Group αποφάσισε πως δεν επιστρέφουν οι ανεφοδιασμοί στην F1

Το Strategy Group πήρε μια σειρά αποφάσεων για το μέλλον της F1 στην πρόσφατη συνάντησή του την Τετάρτη 1/7. Εκεί μεταξύ άλλων αποφάσισε να μην επιστρέψουν οι ανεφοδιασμοί στην F1. Τον τελευταίο καιρό υπήρχε αρκετή κουβέντα γύρω από αυτό το θέμα και είχε συζητηθεί να επιστρέψουν οι ανεφοδιασμοί το 2017. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς θεωρούν ότι θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα κι όχι θετικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το θέαμα κι όχι το κόστος. Οι αναλύσεις που έγιναν από τους ειδικούς έδειξαν ότι οι ανεφοδιασμοί δε θα βελτίωναν τους αγώνες και θα ήταν επιζήμιοι για το θέαμα.

Εκεί που στάθηκαν περισσότερο ήταν ότι το 2010, την πρώτη χρονιά μετά την απαγόρευση των ανεφοδιασμών είδαμε τα διπλάσια προσπεράσματα από το 2009. Επίσης είχε συμφωνηθεί πως αν επέστρεφαν οι ανεφοδιασμοί τότε οι οδηγοί θα αγωνίζονταν στις κατατακτήριες με το καύσιμο που θα είχαν στο πρώτο stint του αγώνα, κάτι που έχει αποδειχθεί πως είναι λάθος.

Όσον αφορά στο κόστος, οι αναλύσεις έδειξαν ότι αν οι ανεφοδιασμοί επέστρεφαν τότε θα υπήρχε αύξηση κατά 1,3 εκατ. € το πρώτο έτος και 650.000 € τα επόμενα χρόνια.

Το Strategy Group αποφάσισε επίσης:
Αύξηση του ορίου κινητήρων της Honda για το 2015
Μείωση των βοηθημάτων των οδηγών από το GP Βελγίου και μετά
Αλλαγή στο σύστημα ποινών των κινητήρων

 

Σχόλια

Σχόλια