Στη Μαδρίτη το Red Bull X-Fighters

  Η μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών της Ισπανίας είναι κάθε χρόνο στα highlights του FMX

  Δελτίο Τύπου

  Ο Αυστραλός Clinton Moore κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες του Red Bull X-Fighters για το 2015, αλλά ο Γάλλος Thomas Pagès είναι ο απόλυτος νικητής στη Μαδρίτη τα τελευταία δύο χρόνια. Όλα θα κριθούν στις 10 Ιουλίου στο Las Ventas.

  Στην πιο αναμενόμενη στάση του World Tour 2015, στην Plaza de Toros de Las Ventas, προετοιμάζεται μια ακόμα αναμέτρηση ανάμεσα στους καλύτερους freestyle motocross αναβάτες του κόσμου. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Clinton Moore (AUS) θα προσπαθήσει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του 2015 σε τρεις συνεχόμενες νίκες, όταν το Red Bull X-Fighters επιστρέψει στην «έδρα» του, στην καρδιά της Μαδρίτης. Αλλά ο Thomas Pagès (FRA), ο οποίος κερδίζει στη Μαδρίτη τα τελευταία δύο χρόνια, είναι στη δεύτερη θέση και κυνηγά τη νίκη, καθώς το μεγαλύτερο πρωτάθλημα FMX κινείται στα μισά της σεζόν. Ο τοπικός ήρωας Dany Torres είναι ένας ακόμα αναβάτης που έχει κερδίσει δύο φορές στο Las Ventas (2009, 2011) και έρχεται πεινασμένος για μια ακόμα νίκη μπροστά στους Ισπανούς οπαδούς του. Μόνο ένας αναβάτης, Ο Mat Rebeaud (SUI), έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να κερδίσει τρεις συνεχόμενες στάσεις και μόνο ο Travis Pastrana (ΗΠΑ) έχει κερδίσει τρεις φορές στη Μαδρίτη.

  Η μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών της Ισπανίας είναι κάθε χρόνο στα highlights του FMX, από τότε που το πρώτο Red Bull X-Fighters πραγματοποιήθηκε εκεί το 2002. Οι ενθουσιώδεις Ισπανοί fan του πρωταθλήματος το περιμένουν πως και πως για να γεμίσουν τις 23.000 θέσεις της αρένας ταυρομαχιών Las Ventas της Μαδρίτης, όπου οι αναβάτες παρουσιάζουν τα εντυπωσιακά τους runs κάθε χρόνο. Αυτή τη χρονιά, η “σφιχτή” πίστα θα είναι ακόμα πιο προκλητική με ολοκαίνουργιο σχεδιασμό και περισσότερα άλματα από ποτέ. Οι κορυφαίοι αναβάτες θα ξεπεράσουν τα όριά τους με Alley-Oop flairs, Double Backflips, Body Varials και το απίστευτο Bike Flip που έκανε το ντεμπούτο του στη Μαδρίτη το 2014, όταν ο Pagès το εκτέλεσε για πρώτη φορά και εξασφάλισε έτσι τη νίκη του.

  Αντανακλώντας το απίστευτα ανταγωνιστικό επίπεδο των αναβατών, στο event θα βρεθούν συνολικά οκτώ πρώην νικητές του Red Bull X-Fighters. Μαζί με τον Moore, τον Pagès και τον Torres, ο πρωταθλητής του World Tour Josh Sheehan (AUS), o πρωταθλητής του 2012 Levi Sherwood (NZL), ο Rob Adelberg (AUS), ο Adam Jones (ΗΠΑ) και ο Taka Higashino (JPN) θα δώσουν μάχη για μια θέση στο βάθρο.

  Το πέντε στάσεων Red Bull X-Fighters World Tour 2015 ξεκίνησε στο Μεξικό το Μάρτιο και συνέχισε στην Αθήνα τον Ιούνιο. Μετά τη στάση στη Μαδρίτη, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στην Πρετόρια (Νότια Αφρική) στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 30 Οκτωβρίου.

  Αποτελέσματα Παγκόσμιας Περιοδείας: 1. Clinton Moore (AUS) 100 points, 2. Tom Pagès (FRA) 80, 3. Levi Sherwood (NZL) 80, 4. Rob Adelberg (AUS) 65, 5. Dany Torres (ESP) 55, 6. David Rinaldo (FRA) 55, 7. Rémi Bizouard (FRA) 55, 8. Josh Sheehan (AUS) 45, 9. Adam Jones (USA) 35, 10. Javier Villegas (CHI) 30

  Gallery

  Σχόλια

  Σχόλια