Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του Webber

O Αυστραλός αποκάλυψε μέσω του βιβλίου του «Aussie Grit» ότι είχε φτάσει πολύ κοντά στο να υπογράψει με τη Ferrari για το 2014

Ο Mark Webber μετά τα όσα είπε για την κακή διαχείριση της σχέσης του με τον Sebastian Vettel από τη Red Bull Racing αλλά και για το περίφημο «Multi 21», (σχετικό θέμα) μίλησε και για τη Ferrari. Ο Αυστραλός αποκάλυψε μέσω του βιβλίου του «Aussie Grit» ότι είχε φτάσει πολύ κοντά στο να υπογράψει με τη Scuderia για το 2014 και πως η πρώτη επαφή έγινε το 2012 στο Μονακό. Ωστόσο αυτή η μεταγραφή δεν συνέβη ποτέ κυρίως λόγω του ότι η Ferrari πρότεινε μονοετές συμβόλαιο.

Η συνάντηση έγινε με τον Stefano Domenicali στο κότερο του Flavio στο φημισμένο λιμάνι του Μονακό. Υπήρχε πολύ σοβαρή πιθανότητα να οδηγήσω για τη Ferrari. Οι Flavio, Stefano και Fernando με ήθελαν στην ομάδα. Η πρόταση ήταν για έναν συν έναν χρόνο, εμείς όμως πιέζαμε για δύο χρόνια. Τον Ιούλιο του 2013 έμαθα ότι δεν θα συνέχιζα στη RBR οπότε με ενδιέφερε πολύ το ενδεχόμενο μεταγραφής σε άλλη ομάδα. Θυμάμαι ότι πηγαίνοντας στο GP του Silverstone μιλούσα στο τηλέφωνο με τον Fernando. Μου είχε ζητήσει να περιμένω λίγο αλλά το ένστικτό μου, μου έλεγε πως η Ferrari ήταν η σωστή λύση για εμένα.

Ο Αυστραλός συνέχισε λέγοντας πως όταν η RBR έμαθε για τις επαφές με τη Ferrari ξεκίνησε συζητήσεις με τον Lewis Hamilton.

Είχε πλάκα διότι η Red Bull Racing όταν έμαθε για την επαφή με τη Ferrari ξεκίνησε επαφές με άλλους οδηγούς, συγκεκριμένα με τον Lewis. Σε εκείνο το σημείο δεν υπήρξαν συζητήσεις περί ανανέωσης του συμβολαίου. Όμως στο Silverstone του 2013 ο Christian μου είπε ξαφνικά ότι θέλει να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο, κάτι το οποίο έγινε λίγες ημέρες μετά. Αυτό φυσικά άλλαξε το σενάριο της μεταγραφής στη Ferrari.

Σχόλια

Σχόλια