Ο Webber λύνει τη σιωπή του για RBR και Vettel

Ο Αυστραλός μιλά για το περίφημο «Multi 21» το οποίο τελικά τον οδήγησε εκτός F1

Ο Mark Webber σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη σχέση του με τον Sebastian Vettel όταν αγωνίζονταν μαζί στην Red Bull Racing και το περίφημο «Multi 21». Όλα ξεκίνησαν στη Μαλαισία το 2013 όταν ο Γερμανός αγνόησε την εντολή της ομάδας να παραμείνει πίσω από τον Αυστραλό και να τερματίσει 2ος. Ο Webber έκανε σαφές ότι η RBR δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση μετά από αυτό που συνέβη στο GP Μαλαισίας με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ομάδα και την F1.

Ήμουν πολύ εκνευρισμένος με τον Seb, αλλά πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Όταν φύγαμε από το βάθρο ο Seb ήρθε και μου είπε: «Πρέπει να μιλήσουμε γιατί μόλις έκανα μια τεράστια βλακεία». Εγώ τότε του είπα να μιλήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Δεν ξέρω ποιος μίλησε μαζί του μεταξύ Μαλαισίας και Κίνας αλλά η κουβέντα που κάναμε στην Κίνα δεν εξελίχθηκε καλά. Μου είπε ότι με σεβόταν πάρα πολύ ως οδηγό αλλά όχι τόσο πολύ ως άνθρωπο. Αυτό πραγματικά επηρέασε τη σχέση μας. Από εκείνο το σημείο και ύστερα με δυσκολία βλέπαμε ο ένας τον άλλον. Η ομάδα μετά το Multi 21 ήταν απογοητευμένη, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Δεν μπορούσαν να μας ελέγξουν μέσα στην πίστα κι έτσι τους βοήθησα φεύγοντας από την ομάδα.

Ο Αυστραλός συνέχισε λέγοντας πως η Red Bull ευνοούσε τον Vettel από την πρώτη στιγμή που ο Γερμανός πήγε στην ομάδα, το 2010.

Είχα νικήσει στους δύο προηγούμενους αγώνες κι όταν ετοιμάστηκε η νέα πίσω πτέρυγα πήγε στην άλλη πλευρά του γκαράζ. Οι μηχανικοί μου ήταν πολύ εκνευρισμένοι. Σκεφτήκαμε πως υπήρχε κάποιος απώτερος σκοπός, ότι ήθελαν να ευνοήσουν τον Vettel.

Ο Webber ολοκλήρωσε λέγοντας πως δεν ζηλέυει τον Vettel για τα επιτεύγματά του.

Μπορεί η τροπαιοθήκη του Seb να είναι μεγαλύτερη από τη δική μου αλλά δεν τον ζηλεύω γι’ αυτά που έχει πετύχει. Τώρα η σχέση μας είναι καλύτερη, μιλήσαμε στο Μονακό, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Όμως όταν κοιτάμε πίσω και αναρωτιόμαστε αν έπρεπε τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά; Σίγουρα ναι.

Σχόλια

Σχόλια