Ο DC θέλει τον Hulkenberg στη θέση του Raikkonen

Ο Coulthard θεωρεί ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τον Raikkonen και πως η Ferrari πρέπει να διαλέξει τον Hulkenberg

Ο David Coulthard, μιλώντας εκ πείρας, δηλώνει πως έχει έρθει η ώρα να κρεμάσει το κράνος του ο Kimi Raikkonen. Ο DC έχει αγωνιστεί στο πλευρό του Φινλανδού από το 2002 ως το 2004 στη McLaren και πιστεύει ότι πλέον ο «Iceman» έχει έρθει στη θέση που ήταν εκείνος κάποτε.

Νομίζω πως είναι ώρα γι’ αλλαγή. Δεν είμαι anti-Kimi, καθόλου. Όμως έχω προσωπική εμπειρία. Υπάρχει ένα σημείο στην καριέρα σου που απλώς πρέπει να σταματήσεις όσο είσαι καλός. Συνέβη και σε εμένα. Αυτή τη στιγμή αν ο Kimi νικήσει στον επόμενο αγώνα όλοι θα ενθουσιαστούμε, διότι το χρειαζόμαστε αυτό. Όμως ο Vettel έχει ήδη εδραιώσει τη θέση του στην ομάδα. Όταν ο Kimi ήταν στη Ferrari με τον Alonso, ο Alonso ήταν καλύτερος. Είναι γεγονός -άσχετα με το αν έχει παίξει τον ρόλο του ο παράγοντας τύχη ή όχι- ότι τα τελευταία χρόνια δεν είναι στο επίπεδο που ήταν παλιότερα.

Ο DC συνέχισε λέγοντας ότι η Ferrari πρέπει να αφήσει τον Raikkonen και να επιλέξει έναν από τους Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg. Ο Σκοτσέζος προτείνει τον Hulk.

Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι αν ο Kimi είναι η καλύτερη «value for money» λύση για τη Ferrari ή είναι οι Hulkenberg, Bottas; Αν ήμουν η Ferrari θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την αντικατάσταση του Kimi. Ο Bottas έχει συμβόλαιο με τη Williams, όμως όλα έχουν την τιμή τους και η Ferrari μπορεί να πληρώσει. Όσον αφορά στον Hulkenberg πιστεύω ότι αξίζει μια ευκαιρία σε κορυφαίο μονοθέσιο. Έχει κερδίσει πολλά στην καριέρα του, εντάξει μπορεί στο Le Mans να μην ήταν μόνος του αλλά αυτή η νίκη μας υπενθύμισε ότι είναι ένας οδηγός νικητής. Πιστεύω ότι αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία.

Τέλος, o Sebastian Vettel όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Raikkonen δήλωσε ότι θέλει τον Φινλανδό στη Ferrari.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον Kimi. Όπως έχω πει πολλές φορές υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας. Σίγουρα οι τελευταίοι αγώνες δεν έχουν εξελιχθεί τόσο καλά για εκείνον και είναι φυσιολογικό να δέχεται κριτική. Κι εγώ άκουσα αρκετά μετά από 4 φοβερά χρόνια αλλά τώρα τα πράγματα βελτιώνονται.

Σχόλια

Σχόλια