Η Monza δεν θέλει εναλλαγή με την Imola

Το μέλλον του Ιταλικού GP είναι αμφίβολο με τη Monza να δηλώνει ότι η λύση της εναλλαγής με την Imola δεν θα λειτουργήσει

Το μέλλον του Ιταλικού Grand Prix είναι αμφίβολο καθώς το συμβόλαιο της Monza με τον Bernie Ecclestone ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016 και ο Βρετανός ζητά από την ιταλική πίστα να πληρώσει όσα χρήματα δίνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πίστες. Πρόσφατα στο παιχνίδι μπήκε και η Imola λέγοντας ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στην F1 και να σώσει το Ιταλικό GP. Η τελευταία πρόταση που συζητιέται είναι από το 2017 και μετά να εφαρμοστεί το μοντέλο της εναλλαγής Monza-Imola, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν και σε άλλες χώρες. Ωστόσο ο πρώην οδηγός της F1 και νυν πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου του Μιλάνου, Ivan Capelli, δηλώνει ότι αυτό το μοντέλο δεν λειτουργεί, με πρόσφατο παράδειγμα το Γερμανικό Grand Prix, το οποίο απουσιάζει από το καλεντάρι του 2015.

Δεν έχουμε δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση από την Imola ώστε να είμαστε εναλλάξ στους αγώνες. Όλων η εμπειρία λέει πως μια τέτοια κατάσταση δεν κάνει καλό στην F1. Δεν έχει δουλέψει ούτε στην Ισπανία, ούτε στη Γερμανία, ούτε στην Ιαπωνία με τη Suzuka και το Fuji. Εμείς εδώ έχουμε ένα συμβόλαιο το οποίο θέλουμε να ανανεωθεί. Όμως δηλώνω ότι αν ο μόνος τρόπος για να μη χαθεί το Ιταλικό GP είναι η εναλλαγή με την Imola τότε πρέπει να το σκεφτούμε. Όμως λόγω του ότι η εναλλαγή δεν δουλεύει πρέπει να βρούμε μια νέα λύση. Θα συναντηθούμε σύντομα με τον Ecclestone ώστε να του δείξουμε πώς έχει η κατάσταση και να του προτείνουμε τις ιδέες μας.

Σχόλια

Σχόλια