Η Ferrari είναι έτοιμη να δώσει κινητήρες στη Red Bull

O Marchionne δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη Red Bull αν εκείνη το επιθυμεί

Η συνεργασία των Red Bull Racing – Renault περνά κρίση τα τελευταία 2 χρόνια με τη γαλλική εταιρεία να μην μπορεί να προσφέρει μια ικανή, για νίκες, κινητήρια μονάδα στους «ταύρους». Η RBR περνά μία δύσκολη φάση καθώς ψάχνει να βρει λύσεις στο άκρως περιορισμένο περιβάλλον της F1. Πολλά σενάρια έχουν συζητηθεί κι ακόμα περισσότερα έχουν απορριφθεί. Η πιο πρόσφατη λύση, που αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι και η πιο ρεαλιστική, είναι αλλαγή σε κινητήρες Ferrari από το 2017 και μετά.

Αυτή η φήμη βγήκε στη δημοσιότητα λίγο πριν το GP Αυστρίας και κατά τη διάρκεια του 3ημέρου υπήρξαν πολλές συζητήσεις και δηλώσεις. Η πιο σημαντική ήταν αυτή του προέδρου της Ferrari, Sergio Marchionne, ο οποίος είπε ότι είναι έτοιμοι να παρέχουν κινητήρες στη Red Bull αν αυτή θέλει.

Δεν θα υπάρξουν εμπόδια για την προμήθεια κινητήρων, είναι στο DNA μας, το έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν. Μπορούμε να παρέχουμε κινητήρες σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει να αγωνιστεί. Για όσο έχουμε τον έλεγχο στην αεροδυναμική δουλειά που γίνεται στο μονοθέσιό μας, νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Τώρα που ο κινητήρας μας είναι ανταγωνιστικός είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Ο Ιταλός συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει ακόμα συνομιλίες αλλά θα τον χαροποιούσε πολύ να βοηθήσει τη RBR.

Σέβομαι απεριόριστα τη Red Bull. Έχουν κάνει πολλά για το σπορ, έχουν κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα και νομίζω πως αν τους βοηθήσουμε θα βρουν ξανά τον τρόπο να γίνουν ανταγωνιστικοί. Θα χαρούμε πολύ να τους βοηθήσουμε.

Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, ρωτήθηκε για το πώς βλέπει η ομάδα του την πρόταση της Ferrari και είπε ότι πρώτα θα πρέπει να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη Renault και στη συνέχεια να αξιολογήσουν την πιθανή αλλαγή προμηθευτή.

Είναι μια πολύ γενναιόδωρη κίνηση εκ μέρους του. Όμως πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα. Έχουμε συμβόλαιο με τη Renault μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Σχόλια

Σχόλια