Ανακουφισμένος ο Alonso που δεν χτύπησε τον Raikkonen

Το Grand Prix Αυστρίας έκρυβε ένα ασυνήθιστο ατύχημα μεταξύ των Fernando Alonso και Kimi Raikkonen

Το Grand Prix Αυστρίας έκρυβε ένα ασυνήθιστο ατύχημα μεταξύ των Fernando Alonso και Kimi Raikkonen. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Raikkonen βγήκε σπινάροντας από τη 2η στροφή. Πιθανόν τα μαλακά ελαστικά του δεν είχαν μπει ακόμα σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας κι έτσι όταν έχασε τον έλεγχο προς τις μπαριέρες παρέσυρε τη McLaren του Alonso. Τότε η SF15-T μπήκε από κάτω και σύρθηκαν σαν ένα σώμα για αρκετά μέτρα. Η σύγκρουση ήταν δυνατή και λίγο έλειψε το πάτωμα της MP4-30 να χτυπήσει τον Raikkonen στο κεφάλι. Ευτυχώς και οι δύο οδηγοί είναι καλά.

Ο Alonso μιλώντας μετά το ατύχημα δήλωσε ότι ήταν πολύ περίεργο αυτό που συνέβη αλλά ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Γλιστρούσε πολύ στην έξοδο της δεύτερης στροφής και νομίζω ότι αυτό συνέβη λόγω της μεγάλης διαφοράς στην πρόσφυση που έχουν τα μαλακά με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Πήγαινε δεξιά-αριστερά κι όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου ήμουν στα αριστερά οπότε με πήρε μαζί του. Ήταν περίεργο διότι δεν υπήρχε κάποια επαφή για να έχει τέτοια αντίδραση το μονοθέσιο της Ferrari. Γλιστρούσε πολύ απότομα με 4-5 ταχύτητα.

Ο Alonso αμέσως μετά το ατύχημα επισκέφθηκε το Ιατρικό Κέντρο της πίστας για προληπτικούς λόγους καθώς οι αισθητήρες κατέγραψαν ότι η σύγκρουση άγγιξε τα 34G. Ο Ισπανός είπε ότι ανακουφίστηκε όταν είδε πως ο Raikkonen ήταν καλά.

Είδα ότι είχα τη Ferrari από κάτω μου αλλά δεν ήξερα πού ήταν. Προσπάθησα να βγω όσο πιο γρήγορα γινόταν ώστε να δω αν είναι εντάξει. Τον είδα να βγάζει το τιμόνι οπότε ανακουφίστηκα. Ήμουν τυχερός που δεν τον χτύπησα στο κεφάλι καθώς κοιτάζοντας μετά τα ριπλέι είδα ότι το μονοθέσιο μου έφτασε πολύ κοντά του. Ευτυχώς και οι δύο είμαστε καλά.

Ο Raikkonen δήλωσε:

Οι τροχοί μου σπίναραν και ξαφνικά έφυγα προς τα αριστερά. Ήταν κάπως περίεργη αντίδραση καθώς ήμουν με αρκετά χιλιόμετρα. Ένα κακό αποτέλεσμα σε ένα άσχημο 3ήμερο. 

Σχόλια

Σχόλια