Ο Mateschitz χάνει το ενδιαφέρον του για την F1

Το μεγάλο αφεντικό της Red Bull χάνει την υπομονή του καθώς η κατάσταση με τους κινητήρες της Renault είναι απογοητευτική

Το μεγάλο αφεντικό της Red Bull, Dietrich Mateschitz, δηλώνει ότι αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του για την F1 καθώς η κατάσταση με τους κινητήρες της Renault τον έχει απογοητεύσει πλήρως. Ο Αυστριακός χάνει την υπομονή του και το ότι η χρονιά εξελίσσεται χωρίς να βλέπει ουσιαστική πρόοδο κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Η Renault δεν έχει πάρει μόνο χρόνο και χρήματα από εμάς αλλά επίσης θέληση και κίνητρο. Δεν υπάρχει κανένας οδηγός και κανένα σασί που να μπορεί να ανταπεξέλθει με τέτοια απώλεια ιπποδύναμης. Επίσης οι κανονισμοί στην αεροδυναμική είναι τόσο περιοριστικοί που ο σχεδιαστής μας, Adrian Newey, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του. Επίσης έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει και τους 4 κινητήρες οπότε χάνουμε θέσεις στο grid. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να χάσουμε τελείως το κίνητρό μας;

Μπορεί η Red Bull να έχει συμβόλαιο με τον Bernie Ecclestone για να μείνει στην F1 μέχρι και το 2020 αλλά ο Mateschitz κάνει σαφές πως κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει να μείνουν αν δεν θέλουν.

Πόσες ομάδες έφυγαν από την F1 παρόλο που είχαν συμβόλαιο; Δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να μείνει, όταν θελήσει να φύγει θα φύγει. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί σε 2 ή 3 χρόνια, ποιος θα φύγει ή ποιος θα έρθει στην F1. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ακόμα η ομάδα μας. Στην F1 καλό είναι να μην κάνεις προβλέψεις.

Όταν ο Daniel Ricciardo ρωτήθηκε για τα σχόλια του Mateschitz δήλωσε πως είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλη απογοήτευση καθώς πλέον το πρωτάθλημα έχει φτάσει στα μισά κι ακόμα δεν έχουν βρεθεί λύσεις.

Άκουσα αρκετά σχόλια και νομίζω πως είναι σαν αυτά που έκανα εγώ στον Καναδά όταν ήμουν πολύ απογοητευμένος. Δεν είμαστε πλέον στους πρώτους 2-3 αγώνες, έχουμε φτάσει στον 8ο και είναι λογικό η απογοήτευση να μεγαλώνει. Γνωρίζουμε ότι έχουμε μεγάλο μειονέκτημα. Ήμασταν αισιόδοξοι ότι φέτος θα μειώναμε τη διαφορά αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δηλώνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα παραμείνει στην F1 καθώς ο Mateschitz είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις κι αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ απογοητευμένος.

Ο Dietrich δεν μιλά συχνά δημοσίως αλλά όταν το κάνει καλό είναι να ακούς τι έχει να πει. Είναι πολύ απογοητευμένος αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν η RBR θα μείνει στην F1. Ο Dietrich είναι ο πρόεδρος κι ο ιδιοκτήτης οπότε πρέπει να ακούσουμε τι λέει. Ελπίζω να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να φύγουμε. Χρειάζεται να βρεθεί μια λύση. Την F1 τη συμφέρει να έχει τη Red Bull στο σπορ.

Ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας:

Αν κοιτάξετε το μειονέκτημα που έχουμε από τη Mercedes θα δείτε ότι αυτό προκύπτει κατά 80% από τον κινητήρα και 20% από το σασί. Προφανώς η πιο γρήγορη λύση για το θέμα της απόδοσης είναι η αύξηση της ιπποδύναμης. Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά αλλά δυστυχώς αυτή η απογοητευτική κατάσταση με τον κινητήρα χρειάζεται αρκετό χρόνο.

Σχόλια

Σχόλια