Η Mercedes παίρνει στα σοβαρά το μήνυμα της Ferrari

Ο ρυθμός της Ferrari κυρίως στις μεγάλες αποστάσεις ανησυχεί τους πρωταθλητές

Ο Lewis Hamilton δεν ξεκίνησε και τόσο καλά το Grand Prix Αυστρίας καθώς την πρώτη ημέρα ήταν εκτός ρυθμού. Ο Βρετανός παραδέχθηκε ότι η Mercedes έκανε πολύ καλή δουλειά με την W06 αλλά εκείνος δεν τα κατάφερε. Ο Βρετανός μπορεί να έκανε αρκετά λάθη στο γρήγορο stint με την πολύ μαλακή γόμα και να μη σημείωσε καθαρό γύρο, αλλά είναι ικανοποιημένος με τον ρυθμό που είχε στην προσομοίωση αγώνα με τη μαλακή γόμα.

Πάντα παίρνουμε τον ρυθμό της Ferrari στα σοβαρά αλλά σήμερα μάλλον η ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη απ’ ότι ήμουν εγώ. Το μονοθέσιο βελτιώθηκε μεταξύ FP1 και FP2 κυρίως με τη χρήση των ελαστικών. Σήμερα συνολικά τα επίπεδα πρόσφυσης ήταν χαμηλά. Τα μεγάλα stint με τη μαλακή γόμα ήταν καλά και σταθερά. Η ομάδα μου ζήτησε να πετύχω ένα συγκεκριμένο ρυθμό και είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Δεν έχω δει τα δεδομένα αλλά η Ferrari δείχνει γρήγορη και είναι σαφές πως η διαφορά είναι πολύ μικρότερη. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τα φορτία καυσίμου των υπολοίπων.

Ο Nico Rosberg βρέθηκε 11 χιλιοστά πίσω από τον Sebastian Vettel και δήλωσε ότι ο ρυθμός της Ferrari, τόσο στον έναν γύρο όσο και στις μεγάλες αποστάσεις, είναι απειλητικός. Η διαχείριση καυσίμου κι ελαστικών θα παίξει μεγάλο ρόλο στη στρατηγική της Κυριακής και οι ομάδες πρόκειται να αναλύσουν προσεκτικά τα δεδομένα απόψε.

Σε αυτή την πίστα οι διαφορές είναι μικρότερες αλλά σήμερα ήταν ταχύτεροι και δείχνουν να είναι κοντά. Στα μεγάλα stint ο ρυθμός τους ήταν ακόμα πιο κοντά στον δικό μας και πραγματικά χρειαζόμαστε το τέλειο 3ήμερο από εδώ και πέρα.

Σχόλια

Σχόλια