Ο Hulkenberg δείχνει στην F1 τον δρόμο για το Le Mans

Η νίκη του Hulkenberg στις 24H του Le Mans κίνησε το ενδιαφέρον και άλλων οδηγών της F1 για τον μεγάλο αγώνα

Ο Nico Hulkenberg, μαζί με τους Nick Tandy και Earl Bamber, κέρδισαν τις 24H του Le Mans το περασμένο Σαββατοκύριακο και μαζί χάρισαν τη 17η νίκη στην Porsche στον μεγαλύτερο αγώνα αντοχής. Αυτό το αποτέλεσμα ταρακούνησε τα νερά στον χώρο της F1, καθώς πολλοί οδηγοί δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο μέλλον στο Le Mans.

O Daniel Ricciardo, στο πλαίσιο του Αυστριακού GP, δήλωσε πως η νίκη του Hulkenberg στο Le Mans, ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους οδηγούς της F1 να εξερευνήσουν τα μονοπάτια των αγώνων αντοχής.

Είδα το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, περίπου 18 ώρες. Ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Η δουλειά μας είναι να αγωνιζόμαστε. Θα ήταν ωραίο να κάνουμε αυτό που γινόταν παλαιότερα, όταν οι οδηγοί μπορούσαν να αγωνιστούν σε διαφορετικές κατηγορίες. Στην τελική, ο Nico μας έκανε να δείχνουμε ικανοί και πλέον είναι πιθανόν να το κάνουν και άλλοι από εμάς. Πλέον μπορεί στο μέλλον να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτό το μονοπάτι.

Ο Ricciardo δεν ήταν ο μόνος που τέθηκε υπέρ της συμμετοχής οδηγών στο Le Mans. Ο πρώην team-mate του, Sebastian Vettel, μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τη flat-out φύση των αγώνων αντοχής, τονίζοντας πως βλέπει τον εαυτό του να συμμετέχει στο Le Mans στο μέλλον.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Όλοι έχουν την εντύπωση πως σε έναν αγώνα 24 ωρών, οι οδηγοί δεν κινούνται στο όριο καθώς ο αγώνας είναι μεγάλος και όλα μπορούν να συμβούν. Όμως είναι πάρα πολύ ωραίο να βλέπεις τους οδηγούς να κινούνται στο όριο για 24 ώρες.

Ο Fernando Alonso είναι ένας από τους οδηγούς που έχουν δείξει ενδιαφέρον να αγωνιστούν στο Le Mans. Πέρυσι ο Ισπανός, ήταν κοντά στο να υπογράψει με την Porsche για να αγωνιστεί στο Le Mans, όμως συγκυρίες δεν του το επέτρεψαν. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, δεν έκλεισε την πόρτα σε πιθανή του συμμετοχή στο Le Mans τα επόμενα χρόνια.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγωνιστώ στο Le Mans στο μέλλον. Όμως το πότε θα γίνει αυτό, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ήμουν πολύ κοντά στο να αγωνιστώ φέτος, άρα μάλλον του χρόνου.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια