Ο Alonso τις αναβαθμίσεις, αλλά και την ποινή 10 θέσεων

Ο Ισπανός θα έχει τις αναβαθμίσεις της McLaren, όμως θα χρησιμοποιήσει 5ο κινητήρα. Ο Button με το παλιό spec

Η McLaren-Honda πρόκειται να φέρει στην Αυστρία το νέο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων, το οποίο περιλαμβάνει το νέο πολύ κοντό ρύγχος, νέο πάτωμα, νέες πτέρυγες και διάφορες λεπτομέρειες στο αμάξωμα. Αλλά σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου τα εξαρτήματα που έχουν ετοιμαστεί από το Woking αρκούν μόνο για το ένα από τα δύο μονοθέσια. Ο τυχερός φαίνεται πως είναι ο Fernando Alonso ενώ ο Jenson Button θα έχει το παλιό spec της MP4-30 το προσεχές 3ήμερο. Η επιλογή του Ισπανού έγινε για λόγους τακτικής καθώς αμέσως μετά το GP ακολουθεί 2ήμερο δοκιμών εξέλιξης στο οποίο θα λάβει μέρος ο Alonso. Έτσι η McLaren θεώρησε σκόπιμο να του δώσει την ευκαιρία να γράψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί με τα νέα εξαρτήματα ώστε να συλλέξει δεδομένα προς ανάλυση.

Ο Alonso μπορεί να έχει την αναβαθμισμένη MP4-30 όμως θα αλλάξει κινητήρα και θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων στο grid του αγώνα. Ο Ισπανός θα χρησιμοποιήσει τον 5ο κινητήρα μέσα στη χρονιά κι αυτή η αλλαγή γίνεται επίσης για λόγους τακτικής καθώς οι πίστες που ακολουθούν, Silverstone και Hungaroring, ταιριάζουν περισσότερο στη McLaren οπότε δε θα ήθελαν τότε να δεχθούν μια τόσο μεγάλη ποινή.

Εκτός από τον Alonso ενδέχεται να δούμε αλλαγή κινητήρα και στον Button αλλά αυτό θα αποφασιστεί μετά τα FP της Παρασκευής.

Σχόλια

Σχόλια