Στο Spa ο αναβαθμισμένος κινητήρας για τη Sauber

Η ελβετική ομάδα επιβεβαίωσε ότι στο Spa θα έχουν το νέο spec του κινητήρα της Ferrari

Μπορεί η Ferrari να χρησιμοποίησε 2 tokens για την αναβάθμιση του κινητήρα της SF15-T αλλά αυτό το νέο spec δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κι από τη Sauber άμεσα. Η ελβετική ομάδα, μαζί με τη Manor, είναι οι δύο πελάτες της Ferrari όσον αφορά στον κινητήρα. Ωστόσο η αναβάθμιση που έγινε στον Καναδά είναι μόνο για τη Scuderia. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn, το αναβαθμισμένο spec αναμένεται να φτάσει στο Hinwill μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, για το Grand Prix στο Spa τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Εκείνη την εποχή η Sauber ετοιμάζει και το μεγάλο της αεροδυναμικό πακέτο (σχετικό θέμα) οπότε τους έρχεται… κουτί.

Η Ferrari μας είπε ότι ακόμα εξελίσσει τον κινητήρα οπότε μετά το καλοκαίρι περιμένουμε μεγαλύτερη αναβάθμιση. Το θετικό είναι ότι αυτή η αναβάθμιση του κινητήρα αναμένεται να γίνει την εποχή που θα παρουσιάσουμε το μεγάλο αεροδυναμικό πακέτο για το μονοθέσιό μας. Στο Spa η αναβάθμιση του κινητήρα μετράει πραγματικά. Και στη συνέχεια έρχεται η Monza που θα καταλάβουμε πραγματικά τις δυνατότητες της αναβάθμισης.

Τέλος η Kaltenborn έκανε σαφές ότι αυτή η επιλογή να μείνουν με το παλιό spec κινητήρα δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά.

Το ότι δεν έχουμε τον αναβαθμισμένο κινητήρα νωρίτερα δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά. Είμαστε σε διαφορετική στρατηγική καθώς έχουμε τον 2ο κινητήρα κι εκείνοι τον 3ο. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Σχόλια

Σχόλια