Με τα Michelin οι οδηγοί θα μπορούν να πιέσουν στο όριο

Οι Γάλλοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τα πρωταθλήματα 2017, 18 και 19 δηλώνοντας ότι μπορούν να επαναφέρουν το θέαμα και την απόδοση

Σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης των προτάσεων για τα ελαστικά των πρωταθλημάτων 2017, 18 και 19. Τελικά η Michelin, παρά το ότι η ιδέα της για τροχούς 18″ δεν είναι αρεστή σε ομάδες και μεγάλα κεφάλια της F1, κατέθεσε την πρότασή της και μαζί με την Pirelli είναι οι δύο υποψήφιοι προμηθευτές για τα μελλοντικά πρωταθλήματα της F1.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Michelin, Pascal Couasnon, έκανε σαφές ότι οι τροχοί 18″ αλλά και τα πιο ανθεκτικά ελαστικά μπορούν να προσφέρουν θέαμα και να ανεβάσουν την απόδοση των μονοθεσίων. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι με τις προτάσεις τους, οι οδηγοί θα μπορέσουν να πιέσουν ξανά στο όριο.

Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας. Αν θα μας διαλέξουν ή όχι θα το δούμε. Όμως αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με τις προτάσεις μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στις ομάδες και στους οδηγούς να έχουν ένα ελαστικό με το οποίο θα μπορούν να πιέσουν στο όριο. Αυτό θα επαναφέρει την απόλαυση των αγώνων. Επίσης θα επαναφέρει και το θέαμα. Στο Le Mans είδαμε ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το θέαμα και την απόδοση.

Τα ελαστικά τα τελευταία χρόνια δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην απόδοση των μονοθεσίων και η Michelin θέλει να το αλλάξει αυτό. Επίσης ο Couasnon δήλωσε ότι παρόλο που είναι υπέρ ενός «πολέμου» ελαστικών, η γαλλική φίρμα μπορεί να ωφελήσει την F1 ακόμα κι αν είναι η μοναδική προμηθεύτρια ελαστικών.

Σχόλια

Σχόλια