Η Imola θέλει να επιστρέψει το 2017 στην F1

Συζητήσεις Imola-Ecclestone για το Ιταλικό GP του 2017, οι πιθανότητες να μείνει η Monza εκτός αυξάνονται

Εδώ και αρκετό καιρό ο Bernie Ecclestone δηλώνει ότι το μέλλον του Ιταλικού Grand Prix στη Monza είναι αβέβαιο. Ο Βρετανός έχει κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το 2017 και το συμβόλαιο της FOM με την ιταλική πίστα ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016. Οι άνθρωποι της Monza συναντήθηκαν με τον Ecclestone στο πλαίσιο του GP Μονακό ώστε να βρουν μια λύση αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος αν δε βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις του Ecclestone οι συζητήσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ο Ecclestone ζητά από τη Monza να πληρώσει όσα πληρώνουν και οι άλλες ευρωπαϊκές πίστες καθώς μέχρι στιγμής πλήρωνε λιγότερα.

Τώρα μπαίνει στο παιχνίδι η Imola. Ο δήμαρχος του Αγίου Μαρίνου, Daniele Manca, δηλώνει ότι θέλουν να επιστρέψουν στην F1 το 2017 και παράλληλα να «σώσουν» και το Ιταλικό Grand Prix. Η θρυλική πίστα της Imola απουσιάζει από την F1 σχεδόν μια δεκαετία – το 2006 ήταν το τελευταίο GP- και λείπει σε όλους, οδηγούς και θεατές.

Ο δήμαρχος της πόλης συνάντησε τον Ecclestone στο Λονδίνο τη Δευτέρα 15/6 και δήλωσε:

Θέλουμε να δείξουμε στον Ecclestone πόσο πρόθυμη είναι η Imola να επιστρέψει στην F1, όμως θέλουμε επίσης να κρατήσουμε ζωντανό και το Ιταλικό Grand Prix. Ο Bernie μας είπε ότι ποτέ δεν ήθελε να φύγει από την Imola και θυμάται ότι ο Enzo Ferrari του είχε ζητήσει Grand Prix σε αυτήν την πίστα. Ωστόσο υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Προφανώς ένας παράγοντας είναι τα οικονομικά. Όμως ο Ecclestone συμφώνησε να αξιολογήσει το χρονοδιάγραμμα και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να επιστρέψει η F1 στην Imola. Στόχος είναι το 2017.

Σχόλια

Σχόλια