Τα μονοθέσια πρέπει να τρομάζουν τους οδηγούς

Ο Lauda δηλώνει ότι η F1 πρέπει να γίνει γρήγορη και δύσκολη όπως παλιά

Ο Niki Lauda δηλώνει ότι τα μονοθέσια της F1 πρέπει να είναι τόσο γρήγορα και τόσο δύσκολα ώστε να φοβίζουν τους οδηγούς. Ο Αυστριακός θεωρεί ότι η οδήγηση στο όριο είναι εύκολη και πως όλα είναι αποστειρωμένα. Η λύση πιστεύει ότι είναι τα μονοθέσια να γίνουν δύσκολα ώστε μόνο οι πραγματικά γρήγοροι οδηγοί να μπορούν να τα οδηγήσουν στο όριο.

Όταν ανέβηκα από την F2 στην F1 χέστηκα πάνω μου. Η F1 πρέπει να είναι για άνδρες όχι για παιδάκια που παίζουν με κουμπιά στο τιμόνι. Μόνο οι οδηγοί με τις καλύτερες οδηγικές ικανότητες πρέπει να είναι στην F1. Υπάρχουν πολλοί κανονισμοί, όλα είναι αποστειρωμένα δεν υπάρχει πλέον χαρακτήρας. Οι κατασκευαστές και οι μηχανικοί πρέπει να έχουν ελευθερίες. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι τα μονοθέσια πρέπει να είναι δύσκολα στην οδήγηση. Οι οδηγοί πρέπει να έχουν το χέρι τους στον συμπλέκτη κι όχι να οδηγούν με κουμπιά όπως τώρα.

Ο Kimi Raikkonen θεωρεί ότι η F1 πρέπει να γίνει λίγο πιο επικίνδυνη καθώς αυτό θα την κάνει πιο εντυπωσιακή. Ο Φινλανδός κάνει σαφές ότι τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν ταχύτερα, όπως ήταν παλιότερα.

Όταν ήρθα στην F1 ήμουν πολύ ενθουσιασμένος καθώς το επίπεδο πραγματικά ήταν κορυφαίο. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν ταχύτερα αλλά οι κανονισμοί προσπαθούν για το αντίθετο. Μαζί με την ταχύτητα που πρέπει να αυξηθεί, στην εξίσωση πρέπει να μπει και ο κίνδυνος. Η F1 πρέπει να γίνει λίγο πιο επικίνδυνη. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δε θέλουμε να χτυπήσει κάποιος αλλά ο κίνδυνος κάνει πιο εντυπωσιακό το σπορ.

Ο Lauda θεωρεί ότι η F1 δε χρειάζεται απαραίτητα να γίνει πιο επικίνδυνη αλλά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ρίσκο.

Πιο επικίνδυνη όχι, αλλά η F1 πρέπει να αποκτήσει ρίσκο. Δε λέω ότι πρέπει να μειωθεί η ασφάλεια. Όμως αν τα μονοθέσια γίνουν ταχύτερα τότε τόσο οι οδηγοί όσο και οι θεατές θα νιώσουν καλύτερα. Οποιαδήποτε λύση όπως αντιστροφή του grid, επιπλέον βάρος στα γρήγορα μονοθέσια, όπως έχει προτείνει ο Ecclestone είναι λάθος και δεν πρόκειται να συμβεί.

Σχόλια

Σχόλια