Δεν αλλάζουν τα Pirelli μέσα στη χρονιά

Η Pirelli απέκλεισε να δούμε αλλαγές στα P Zero κατά τη διάρκεια της χρονιάς

H Pirelli απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής των ελαστικών μέσα στη χρονιά παρόλο που οι ομάδες στους περισσότερους αγώνες επιλέγουν στρατηγική ενός (1) pitstop. Τα φετινά P Zero είναι πιο ανθεκτικά από τα περσινά καθώς η ιταλική φίρμα πίστευε ότι τα μονοθέσια του 2015 θα ήταν κατά πολύ ταχύτερα και θα είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών κατά τη διάρκεια της χρονιάς καθώς μπορεί να υπάρξει μεγάλος αντίκτυπος στην απόδοση των ομάδων.

Οι ομάδες φέτος βγάζουν περισσότερους γύρους, φθείροντας τα ελαστικά λιγότερο από τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια GP βλέπουμε ένα pitstop λιγότερο. Αυτό που μας έχει ζητηθεί είναι να παρέχουμε ελαστικά ώστε να γίνονται 2-3 pitstop και οι πρόσφατοι αγώνες δείχνουν ότι πάνε σε 1. Έτσι πρόκειται να εξετάσουμε τι πρέπει να αλλάξει για του χρόνου. Δε θέλουμε να κάνουμε αλλαγές μέσα στη χρονιά διότι δε θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Προφανώς δεν υπολογίσαμε σωστά την πρόοδο των μονοθεσίων, περιμέναμε ότι η διαφορά ρυθμού από πέρυσι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι. Στη Μελβούρνη είδαμε μεγάλη βελτίωση αλλά στη συνέχεια το επίπεδο έπεσε και πάλι. Αυτό μας ξάφνιασε και φυσικά ο πιο αργός ρυθμός απ’ ό,τι υπολογίζαμε έχει αντίκτυπο στη φθορά των ελαστικών. Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά αλλά ήδη έχουμε πάρει μια ιδέα του τι πρέπει να γίνει για του χρόνου.

Η Pirelli βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ομάδες για το ενδεχόμενο αλλαγής των κανονισμών γύρω από τα ελαστικά. Στο πλαίσιο του GP Καναδά υπήρξε συνάντηση με τις ομάδες ωστόσο δε συμφώνησαν σε κάτι. Δείτε τις προτάσεις για το 2016 εδώ.

Σχόλια

Σχόλια