Η Renault θα αποφασίσει σύντομα το μέλλον της

Οι Γάλλοι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, να μείνουν, να φύγουν ή να αγοράσουν ομάδα

Τον τελευταίο καιρό γίνεται αρκετή κουβέντα για το μέλλον της Renault στην F1 με τα «μεγάλα κεφάλια» της εταιρείας να συναντούν τον Bernie Ecclestone στο Μονακό (σχετικό θέμα) και τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, να δηλώνει ότι αν δεν αλλάξουν οι κανονισμοί των κινητήρων τότε οι Γάλλοι θα φύγουν (σχετικό θέμα).

Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφτεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Renault θα παραμείνει στην F1 μέχρι και το τέλος του 2016. Το τι θα κάνει μετά δεν το γνωρίζει κανείς, ούτε οι ίδιοι. Εδώ και αρκετό καιρό αξιολογούν τις επιλογές τους οι οποίες είναι να μείνουν ως προμηθευτές κινητήρων, να επιστρέψουν ως ομάδα ή να αποχωρήσουν από την F1. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της εταιρείας, Cyril Abiteboul, θα αποφασίσουν το μέλλον τους αργότερα μέσα στο 2015.

Φαντάζομαι ότι η Red Bull θα θέλει να μάθει τι θα συμβεί το 2017 κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά που τρέχει. Ομάδες σαν τη Red Bull προγραμματίζουν και οργανώνονται από νωρίς. Αυτή τη στιγμή με την υπάρχουσα κατάσταση το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τη Renault είναι να παραμείνουμε προμηθευτές κινητήρων και οι υπόλοιπες ομάδες πελάτες μας. Έτσι θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για γρήγορη επιτυχία και παράλληλα θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και για το μέλλον. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό μέλλον για εμάς αλλά και για τις ομάδες. Όμως αν δεν φτιάξουμε έναν ανταγωνιστικό κινητήρα δεν θα υπάρξει μέλλον.

Σχόλια

Σχόλια