Η Ford ανακοίνωσε την επιστροφή της στο Le Mans

Η Αμερικανική εταιρία επιστρέφει το 2016 στον θρυλικό αγώνα για να γιορτάσει την 50η επέτειο από την πρώτη της νίκη

Η Ford ανακοίνωσε στο Le Mans την επιστροφή της στον θρυλικό αγώνα από το 2016. Η Αμερικανική εταιρία με την επιστροφή της αυτή θα γιορτάσει την 50η επέτειο από την πρώτη της νίκη το 1966. Θα αγωνιστεί στην κατηγορία GTE-Pro και θα βασίζεται στο Ford GT Concept που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά στο Detroit.

Στην ανακοίνωση που έκανε η Ford, o εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, Bill Ford, δήλωσε:

Όταν το GT40 αγωνίστηκε στο Le Mans, η Ford απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει τους πιο θρυλικούς κατασκευαστές στους αγώνες αντοχής. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που έχουμε κερδίσει αυτόν τον αγώνα τέσσερις συνεχόμενες φορές και το ίδιο πνεύμα καινοτομίας που δημιούργησε το πρώτο Ford GT, μας καθοδηγεί και τώρα.

Η Ford, θα αγωνιστεί στο WEC υπό την αιγίδα του Chip Ganassi, με δύο συμμετοχές στην GTE-Pro. Εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής η Ford θα αγωνιστεί και στο TUSC στην κατηγορία GTLM.

Ο Chip Ganassi δήλωσε:

Έχουμε κερδίσει πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα, αλλά δεν έχουμε τρέξει ποτέ στο Le Mans. Όταν μας παρουσιάστηκε η ευκαιρία να αγωνιστούμε στο Le Mans, με ένα θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, στην 50η επέτειο από την πρώτη νίκη της Ford, δεν ήταν δυνατόν να μη θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού του project.

Περαιτέρω δοκιμές εξέλιξης για το αγωνιστικό είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πριν το αυτοκίνητο περάσει από τον έλεγχο απόδοσης της FIA/ACO στα τέλη καλοκαιριού, με αρχές φθινοπώρου.

Το αγωνιστικό, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 24H της Daytona.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια