50/50 η Michelin

Οι Γάλλοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θέλουν να μπουν στην F1 καθώς οι ιδέες τους δεν είναι αρεστές

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, η FIA έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων για τον προμηθευτή ελαστικών των πρωταθλημάτων 2017, 18 και 19. Εκτός της Pirelli που θέλει να συνεχίσει στην F1 υπάρχει και η Michelin που θέλει να επιστρέψει. Όμως οι Γάλλοι έχουν θέσει δύσκολους όρους καθώς ζητούν μεγαλύτερους τροχούς (19″) και πιο ανθεκτικά ελαστικά. Οι προτάσεις των Pirelli και Michelin πρέπει να κατατεθούν στη FIA μέχρι τις 17 Ιουνίου αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα υποβάλουν την πρότασή τους. Αυτό γιατί η F1 δε δείχνει πρόθυμη γι’ αλλαγή του μεγέθους των τροχών καθώς πιστεύει ότι ο σωστός δρόμος είναι με αυτούς των 13″.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Michelin, Pascal Couasnon, δηλώνει ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί τη Δευτέρα 15/6.

Έχουμε ακόμα μερικές ημέρες για να αποφασίσουμε αλλά όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή λέω ότι είμαστε 50/50. Έχουμε τις ιδέες μας και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στις ομάδες να τις αποδεχτούν. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε και την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί.

Σχόλια

Σχόλια