Η Mercedes δείχνει να υποχωρεί στο θέμα των κινητήρων

Οι πιέσεις για αλλαγή των κανονισμών ώστε να επιτραπεί η εξέλιξη των κινητήρων κατά τη διάρκεια του 2016 φαίνεται ότι πιάνουν τόπο

Οι πιέσεις για αλλαγή των κανονισμών ώστε να επιτραπεί η εξέλιξη των κινητήρων κατά τη διάρκεια του 2016 φαίνεται ότι πιάνουν τόπο. Όπως σας έχουμε ήδη πληροφορήσει οι Honda, Renault και Ferrari προσπαθούν να πείσουν τη Mercedes να συμφωνήσει σε αυτή την αλλαγή (σχετικό θέμα). Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της McLaren, Eric Boullier, οι Γερμανοί φαίνεται να ακούνε τις ανάγκες των αντιπάλων τους. Ο Γάλλος είναι αισιόδοξος πως τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία και θα επιτραπεί η εξέλιξη.

Πιστεύω ότι η Mercedes αξιολογεί την πιθανότητα αλλαγής των κανονισμών. Μιλώντας με τους Wolff και Lauda σκέφτονται και το συμφέρον της F1, οπότε είμαι σίγουρος ότι υπάρχει περιθώριο αλλαγής. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία γίνεται ώστε να εξελίξουμε τον κινητήρα. Όσον αφορά στο σασί μπορείς να το εξελίξεις όσο θες όμως δεν ισχύει το ίδιο με τον κινητήρα κι έτσι δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Βέβαια οι κανονισμοί είναι ίδιοι για όλους κι όλοι γνώριζαν εξαρχής τι έχουν να αντιμετωπίσουν, πριν μπουν στην F1. Όμως η F1 πρέπει να είναι ευέλικτη και να υπάρξει περιθώριο για αλλαγή.

Σε εξίσου δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και η Renault η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αν δεν επιτραπεί εξέλιξη των κινητήρων θα αποχωρήσει από την F1 μετά το τέλος του 2016 (σχετικό θέμα).

Σχόλια

Σχόλια