H BMW αναζητά χώρο στάθμευσης για εσάς

  Το επόμενο βήμα εξέλιξης του Connected Navigation – πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης στο δρόμο

  Δελτίο Τύπου

  Η BMW ήταν από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που αντιλήφθηκαν τη σημασία της συνδεσιμότητας μεταξύ αυτοκινήτου, οδηγού και περιβάλλοντος, και με το BMW ConnectedDrive κατάφερε να γίνει ηγηθεί παγκοσμίως αυτού του τομέα. Ταυτόχρονα, η εταιρία επεκτείνεται σαν πάροχος premium λύσεων μετακίνησης, με ευφυείς υπηρεσίες και εφαρμογές όπως ChargeNow, ParkNow και πλοήγηση πολλαπλών μέσων (intermodal navigation). Τώρα, με το ερευνητικό πρόγραμμα Dynamic Parking Prediction, το BMW Group παρουσιάζει μία λύση, η οποία στο μέλλον θα μπορεί να περιορίσει την αναζήτηση ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο δρόμο, κυρίως στις πόλεις. Μαζί με την εταίρο της INRIX, – παγκοσμίως κορυφαία στις ευφυείς λύσεις μεταφοράς και τη συνδεσιμότητα αυτοκινήτων, η BMW παρουσίασε πρόσφατα ένα ερευνητικό πρωτότυπο αυτής της εφαρμογής στο TU-Automotive Detroit (πρώην Telematics Detroit – από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνδεσιμότητας αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Η επίδειξη του συστήματος έγινε σε ένα BMW i3.

  Ευκολότερη αναζήτηση χώρων στάθμευσης, κυκλοφοριακή ανακούφιση κάποιων περιοχών.
  Οι ευφυείς λύσεις της BMW έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει τα οφέλη των συνδεδεμένων οχημάτων. Μία σημαντική τέτοια λειτουργία ονομάζεται Connected Navigation. Σε αυτή, η κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο – RTTI Real -Time Traffic Information ήδη βοηθά τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά, και με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση τις καθημερινές οδηγικές προκλήσεις, παρέχοντάς τους ακριβείς, έγκαιρες προειδοποιήσεις για κυκλοφοριακές ανασχέσεις και καθυστερήσεις και προτείνοντάς τους εναλλακτικές διαδρομές. Τώρα, το νέο Dynamic Parking Prediction – προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο – μπορεί να προβλέπει τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους στόλους οχημάτων. Έτσι, η εφαρμογή μπορεί να περιορίσει την αναζήτηση ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο δρόμο, και να μειώσει αποτελεσματικά τον επακόλουθο συνωστισμό της κυκλοφορίας.

  BMW Group: πολυετής τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα.
  Το BMW Group, ήδη από το 2011, αναζητά λύσεις που θα απαλλάξουν τους οδηγούς από το στρες του παρκαρίσματος και θα μειώσει το χρόνο για την ανεύρεση ενός ελεύθερου χώρου στάθμευσης. Για τους σκοπούς του project, δημιουργήθηκαν ενημερωμένοι ψηφιακοί χάρτες που απεικονίζουν όλους τους δημόσιους χώρους στάθμευσης, ενώ αρκετές χιλιάδες αυτοκίνητα ενός στόλου δοκιμών προσέφεραν ανώνυμα δεδομένα κίνησης που προκύπτουν από τη χρήση τους και συγκεκριμένα την έξοδο από αυτούς καθώς και την αναζήτησή τους. Με βάση τον ψηφιακό χάρτη, τον τοπικό αλγόριθμο πρόβλεψης και τα δεδομένα στάθμευσης του στόλου οχημάτων, η πειραματική εφαρμογή υπολογίζει τις τρέχουσες επιλογές χώρων στάθμευσης σε μία συγκεκριμένη περιοχή. Αυτές οι πληροφορίες παρουσιάζονται στη συνέχεια στην οθόνη του ταμπλό. Ο αριθμός των κενών χώρων στάθμευσης και ο αριθμός των οδηγών που τους αναζητούν λαμβάνονται επίσης υπόψη στον υπολογισμό. Ακόμα και όταν το σύστημα περιορίζεται στη χρήση δεδομένων μόνο από τα οχήματα του στόλου πετυχαίνει αξιόπιστα αποτελέσματα – και η ακρίβεια πρόβλεψης αυξάνεται αναλογικά με τον αριθμό των οχημάτων που παρέχουν τα δεδομένα. Το Dynamic Parking Prediction θα βοηθά τους οδηγούς BMW να λαμβάνουν ακριβώς τις απαραίτητες πληροφορίες για να κατευθυνθούν στους χώρους στάθμευσης που ‘διεκδικούν’ όσο το δυνατόν λιγότεροι οδηγοί. Αυτό θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά τόσο τους οδηγούς όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

  Με το στόλο οχημάτων του DriveNow το BMW Group συλλέγει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Αυτή η υπηρεσία πληροφοριών χώρων στάθμευσης θα μπορούσε να περάσει και σε όλα τα οχήματα του στόλου ‘car-sharing’ στο άμεσο μέλλον.

  Συνεργασία BMW και INRIX στην εξέλιξη ενός συστήματος κατάλληλου για μοντέλα παραγωγής.
  Η BMW παρουσίασε ένα ερευνητικό πρωτότυπο αυτής της εφαρμογής προληπτικής στάθμευσης στο δρόμο σε μία από τις παγκοσμίως κορυφαίες εκθέσεις συνδεδεμένου αυτοκινήτου στο TU-Automotive Detroit. Επίδειξη του νέου συστήματος έγινε σε ένα BMW i3 στο περίπτερο της INRIX. Η INRIX και η BMW θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν περαιτέρω το ερευνητικό πρωτότυπο ώστε να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα παραγωγής.

  «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από πελάτες που μένουν σε μεγάλες πόλεις για ένα σύστημα το οποίο να μπορεί να προβλέπει τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης στο δρόμο. Μέσα από τη συνεργασία του με την INRIX, το BMW Group στοχεύει να παραμείνει σημείο αναφοράς στις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος. Ξεκινάμε από μία εξαιρετική βάση, αφού τα περισσότερα από τα οχήματά μας είναι ήδη εφοδιασμένα με τεχνολογία συνδεσιμότητας από το εργοστάσιο” σχολιάζει ο Martin Hauschild, Επικεφαλής στους τομείς Τεχνολογίας & Διαχείρισης της Κυκλοφορίας (Traffic Technology & Traffic Management) στο BMW Group.

  Καινοτόμος, συνδεδεμένη, ευέλικτη ερευνητική πλατφόρμα: BMW i3.
  Το BMW i3 δεν είναι μόνο το παγκοσμίως πρώτο, premium ηλεκτρικό όχημα. Με την στάνταρ ενσωματωμένη κάρτα SIM προσφέρει επίσης μία απαράμιλλη γκάμα χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, όπως η πλοήγηση πολλαπλών μέσων (intermodal navigation), που λαμβάνει υπόψη και άλλα μέσα μεταφοράς, υποδεικνύοντας μάλιστα και τοπικά δημόσια μέσα μεταφοράς όποτε αυτό είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να φτάσεις στον προορισμό σου. Με το καινοτόμο, ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την ευελιξία και τις συμπαγείς διαστάσεις του, το BMW i3 είναι επίσης ιδανικό για την πόλη, ενώ κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο για την πρώτη παρουσίαση της πειραματικής έκδοσης του Dynamic Parking Prediction.

  Κάποιες πρώτες δοκιμές με αυτό το πρωτότυπο είχαν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία στο Μόναχο. Το σύστημα έχει δυνατότητες αυτοεκμάθησης και μπορεί να λανσαριστεί και σε άλλες πόλεις. Το Dynamic Parking Prediction αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την ικανότητα της BMW να απαντά στις ανάγκες των πελατών με ευφυείς λύσεις.

  Συνεχής επέκταση υπηρεσιών μετακίνησης BMW.
  Αυτή η τελευταία πρόταση αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της συνεχούς επέκτασης των δραστηριοτήτων του BMW Group στον τομέα των καινοτόμων υπηρεσιών μετακίνησης BMW i. Το παρκάρισμα είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους σημερινούς οδηγούς – γι’ αυτό το Group προσφέρει την premium υπηρεσία παρκαρίσματος ParkNow από το 2012. Το ParkNow προσφέρει στους πελάτες ένα φιλικό προς το χρήστη τρόπο αναζήτησης και κράτησης χώρων στάθμευσης σε συνδυασμό με πληρωμή χωρίς μετρητά. Ένας από τους εταίρους του ParkNow είναι το Parkmobile, κορυφαίος πάροχος mobile λύσεων πληρωμής on-demand για παρκάρισμα σε δημόσιους δρόμους.

  Σχόλια

  Σχόλια