Ο Vettel μπορούσε να «σπάσει» το 1-2 της Mercedes

Aν δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με το MGU-H το Σάββατο στις κατατακτήριες τα πράγματα θα ήταν αλλιώς

Σε αντίθεση με τον Kimi Raikkonen, ο Sebastian Vettel είχε έναν εξαιρετικό αγώνα στον Καναδά κι εκκινώντας από τη 18η θέση κατάφερε να τερματίσει 5ος μειώνοντας έτσι την απώλεια βαθμών. Ο Γερμανός είχε εξαιρετικό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα προσφέροντας θέαμα με πολλές προσπεράσεις. Η επίδοσή του την Κυριακή στο Μόντρεαλ έδειξε πως αν δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με το MGU-H της Ferrari το Σάββατο στις κατατακτήριες ίσως να μπορούσε να σπάσει το 1-2 της Mercedes.

Κατάφερα να ανακτήσω πολλές θέσεις. Ιδίως προς το τέλος ο ρυθμός γινόταν όλο και καλύτερος. Εκκινώντας από πίσω πάντα είναι διασκεδαστικό, όμως στους πρώτους γύρους δεν ήμουν τόσο ευχαριστημένος με τον εαυτό μου καθώς ήμουν αρκετά επιθετικός. Ορισμένες φορές δεν υπήρχε χώρος και στάθηκα τυχερός. Πρέπει να κοιτάξω πού μπορώ να βελτιωθώ. Επίσης πρέπει να είμαι υπομονετικός. Το διασκέδασα όμως και μαζί μου το διασκέδασε κι ο κόσμος. Κάθε φορά που προσπερνούσα κάποιον κοίταζα τον κόσμο στη φουρκέτα κι έκανε σαν τρελός. Είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις αυτό.

Ο Vettel συνέχισε μιλώντας για τις μάχες που είχε με Nico Hulkenberg και Fernando Alonso.

Ήμουν πολύ πιο γρήγορος από τον Hulkenberg κι όταν πλησίασα αρκετά πήγα από την εξωτερική, φρέναρα πιο αργά κι έστριψα. Ήμουν καθαρά μπροστά όμως τον είδα να βουτάει βαθιά στη στροφή και τότε αντέδρασα διότι θα είχαμε επαφή. Άργησε πολύ να φρενάρει και γι’ αυτό είχε τετ-α-κε. Όσον αφορά στη φάση με τον Alonso θα έπρεπε να φερθώ πιο έξυπνα. Προφανώς ο Fernando δεν μου έδωσε χώρο κι αμύνθηκε πολύ καλά. Τον ακούμπησα με τον εμπρός δεξί τροχό μου, όμως τη δεύτερη φορά φέρθηκα πιο έξυπνα και είχα καλύτερη έξοδο προσπερνώντας τον.

Σχόλια

Σχόλια