Η εξήγηση του Alonso για το ξέσπασμα στον ασύρματο

Ο Ισπανός εγκατέλειψε στον Καναδά για 3ο σερί αγώνα, ωστόσο δηλώνει ότι έχει πίστη στη McLaren-Honda

Η κατάσταση στη McLaren-Honda είναι δύσκολη και χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Ωστόσο όσο θετικός κι αν είναι κάποιος, όταν φοράει το κράνος και βρίσκεται μέσα σε μάχες το μόνο που θέλει είναι να το διασκεδάσει και να παλέψει. Αυτός ήταν ο λόγος που ξέσπασε ο Fernando Alonso στον ασύρματο λέγοντας:

Δεν θέλω, δεν θέλω. Δεν θέλω να κάνω οικονομία καυσίμου, θέλω να αγωνιστώ. Ήδη έχουμε πρόβλημα, φαινόμαστε σαν ερασιτέχνες.

Ο Ισπανός μετά την εγκατάλειψή του δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Έπρεπε να κάνουμε φοβερή οικονομία καυσίμου σε αυτή την πίστα, από τον πρώτο γύρο μου είπαν να κάνω οικονομία, όμως ήμουν μέσα σε μάχες. Στις ευθείες υστερούσαμε 35χλμ./ώρα από τις Ferrari, έπρεπε να κάνουμε οικονομία καυσίμου, ελαστικών -διότι είχαμε στρατηγική ενός pitstop- κι εγώ έδινα μάχες. Αφού με ενημέρωσαν 2-3 φορές τους είπα να με αφήσουν να παλέψω τώρα και να το διασκεδάσω και μετά στο τέλος του αγώνα όταν θα ήμασταν μόνοι μας θα έκανα οικονομία καυσίμου.

Αυτή ήταν η 3η σερί εγκατάλειψη του Alonso ο οποίος σημείωσε αρνητικό ρεκόρ καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν κατάφερε να τερματίσει σε 3 σερί αγώνες. Ωστόσο δήλωσε ότι η McLaren-Honda βρίσκεται στον σωστό δρόμο και πως πιστεύει στο project.

Γνωρίζω την κατάσταση. Επίσης γνωρίζω ότι όλοι εκτός ομάδας θέλουν να μας συντρίψουν. Έχουμε ένα αρνητικό σερί και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πέρα από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πέρυσι πάλευα για την 5η-6η θέση όμως ρίσκαρα για να πιάσω τις Mercedes και ήρθα στη McLaren-Honda. Φέτος πληρώνουμε το τίμημα της πρώτης χρονιάς, όμως πιστεύω σε αυτό το project. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον καθώς με αυτά που έχω δει καταλαβαίνω ότι ήμαστε στη σωστή πορεία. Απλώς χρειάζεται υπομονή. 

Σχόλια

Σχόλια