Απορίες για το «κακό» σετ του Rosberg

Το team-radio μεταξύ Rosberg-Mercedes για το «κακό» σετ ελαστικών προκάλεσε πολλές απορίες

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Καναδά ακούσαμε ένα αρκετά περίεργο team-radio μεταξύ Mercedes και Nico Rosberg. Ο Γερμανός παραπονέθηκε για έλλειψη πρόσφυσης στο πίσω μέρος στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και η ομάδα του απάντησε ότι ήταν με το «κακό» σετ ελαστικών. Αυτή η απάντηση προκάλεσε πολλές απορίες καθώς οι οδηγοί στο Q3 έχουν στη διάθεσή τους 2 φρέσκα σετ της πιο μαλακής διαθέσιμης γόμας, στην περίπτωση του Καναδά τα κόκκινα Pirelli.

Οι ομάδες πραγματοποιούν διάφορες διαδικασίες μέχρι το Q3 ώστε τα ελαστικά που θα προσφέρουν στους οδηγούς τους να είναι το καλύτερο δυνατό διαθέσιμο σετ. Το ένα από τα δύο σετ του Q3 το έχουν οι ομάδες από την αρχή του 3ημέρου και το δεύτερο -το επιπλέον- τους το δίνει η FIA. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο το «κακό» σετ του Rosberg ήταν αυτό που έδωσε η FIA στη Mercedes. Προφανώς αυτό το σετ δεν είχε περάσει από τον ενδελεχή έλεγχο της ομάδας. Όμως, πώς η Mercedes γνώριζε ότι αυτό το σετ θα ήταν «κακό»; Όταν ο Rosberg ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι δε θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. Το ίδιο έκανε κι ο Toto Wolff λέγοντας πως έχουν έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο τρόπο ανάλυσης και δε θα ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής απόδοσης της Williams, Rob Smedley, ξαφνιάστηκε απ’ αυτό και δεν μπορούσε να καταλάβει τον ξεχωριστό τρόπο ανάλυσης που έχει η Mercedes.

Οι απορίες παραμένουν…

Σχόλια

Σχόλια