Ο Button «φλερτάρει» με μεγάλη ποινή

Ο Βρετανός αναμένεται να δεχθεί μεγάλη ποινή στον Καναδά λόγω αλλαγής MGU-H και τουρμπίνας

Ο Jenson Button φλερτάρει με αλλαγή κινητήρα και μεγάλη ποινή στον αγώνα του Καναδά. Ο Βρετανός δεν έλαβε μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές λόγω προβλήματος στο MGU-H στο τέλος του FP3. Η McLaren-Honda δεν πρόλαβε να ετοιμάσει το μονοθέσιο κι ο Βρετανός έμεινε εκτός μάχης. Όμως υπάρχουν αναφορές ότι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το 5ο MGU-H και την 5η τουρμπίνα στον αγώνα. Αν αυτό συμβεί τότε ο Βρετανός θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων για τo MGU-H και 5 θέσεις για την τουρμπίνα. Όμως ήδη βρίσκεται στην ουρά του grid οπότε δεν μπορεί να πέσει πιο κάτω. Έτσι σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ποινές θέσεων θα μετατραπούν σε ποινές χρόνου.

Ο Button δήλωσε σχετικά:

Το πρόβλημα ήταν στα ηλεκτρονικά, είναι δύσκολα αλλά θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά εδώ κάνουν φανταστική δουλειά. Ελπίζω να έχουμε έναν καλό αγώνα αλλά περιμένω μια μεγάλη ποινή. 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, δήλωσε:

Πρέπει να βελτιωθούμε παντού. Αν θες να νικήσεις τότε πρέπει να είσαι ο καλύτερος σε όλους τους τομείς, αεροδυναμική, σασί, οδηγησιμότητα. Εμείς υστερούμε σε κάθετη δύναμη στο εμπρός μέρος και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. 

Σχόλια

Σχόλια