Πρόβλημα στο turbo του Massa

Ο Massa στάθηκε πολύ άτυχος στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα θα έχει δύσκολο έργο

Ο Felipe Massa περίμενε με μεγάλη προσμονή το Grand Prix Καναδά και είχε πολλές ελπίδες για ένα δυνατό αποτέλεσμα καθώς η Williams βολεύεται στο Circuit Gilles Villeneuve. Όμως ένα πρόβλημα στο τούρμπο του κινητήρα της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές του έκλεψε αυτή την ευκαιρία. Ο Βραζιλιάνος είχε τεράστια απώλεια ισχύος κι έτσι δεν κατάφερε να περάσει από το Q1. Την Κυριακή θα εκκινήσει από τη 15η θέση λόγω ποινών και θα κυνηγήσει τις Red Bull.

O Rob Smedley, επικεφαλής απόδοσης, δήλωσε:

Το πρόβλημα ήταν στον μηχανισμό της βαλβίδας υπερσυμπίεσης του τούρμπο. Έτσι δυστυχώς ο κινητήρας δεν είχε καθόλου δύναμη. Ήταν πολύ δύσκολο να φορτίσει τη μπαταρία κι έτσι δε λειτουργούσε ούτε το υβριδικό σύστημα. Ελπίζω να μπορέσει να βρεθεί μπροστά από τις δύο Red Bull. Στον αγώνα προτεραιότητα έχει να βρεθεί τουλάχιστον μπροστά από το ένα μονοθέσιό τους ώστε να βοηθήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ο Massa μετά τις κατατακτήριες δήλωσε:

Αυτά μπορούν να συμβούν κι όταν υπάρχουν μηχανικά προβλήματα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα αλλάξουμε ότι χρειάζεται κι ο αγώνας είναι μια άλλη υπόθεση. Θα ήταν καλές κατατακτήριες για εμάς διότι έχουμε ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ίσως να είχαμε και τα δύο μονοθέσια στην 5άδα, τώρα έχουμε μόνο ένα. Οι προσπεράσεις εδώ είναι πιο εύκολες κι ελπίζω να κάνω πολλές.

Σχόλια

Σχόλια