Οι πιέσεις για πελατειακές ομάδες συνεχίζονται

Οι μεγάλες ομάδες συναντήθηκαν συζητώντας το πλαίσιο εφαρμογής των πελατειακών ομάδων

Οι Dennis, Boullier, Arrivabene, Wolff, Lauda, και Horner συναντήθηκαν στον Καναδά συζητώντας την ιδέα των πελατειακών μονοθεσίων. Οι Williams και Force India, ομάδες του Strategy Group, δε βρέθηκαν στη συνάντηση, ωστόσο εκεί ήταν ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting.

Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πιθανοί κανονισμοί που θα ισχύουν για τα πελατειακά μονοθέσια αλλά και οι τρόποι πραγματοποίησης της ιδέας. Η συνάντηση ήταν θετική όπως αναφέρουν οι επικεφαλής των ομάδων και φαίνονται αισιόδοξοι πως θα βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο λειτουργίας των πελατειακών μονοθεσίων.

Επίσης ανέφεραν ότι η ιδέα του Bernie Ecclestone να υπάρχει ένας συγκεκριμένος προμηθευτής σασί δεν είναι σωστή. Ο Wolff δήλωσε ότι σκοπός είναι οι πελατειακές ομάδες να προμηθεύονται μονοθέσια από τους ήδη υπάρχοντες κατασκευαστές της F1.

Το συμπέρασμα αυτής της συνάντησης είναι ότι οι μεγάλες ομάδες πιέζουν να υλοποιηθεί η ιδέα των πελατειακών μονοθεσίων και μάλιστα από το 2016.

Τέλος, συζήτησαν για τους κανονισμούς του 2017 αλλά και την εμφάνιση των μονοθεσίων. Αυτό που φαίνεται πως επιθυμούν είναι πιο φαρδιά ελαστικά, πιο φαρδιά αμαξώματα.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια