Δύσκολα θα δούμε τροχούς 18-19″

Το Strategy Group πιστεύει ότι η σωστή πορεία για την F1 είναι να παραμείνουν οι τροχοί 13"

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη συζήτηση για το μέλλον των τροχών της F1, αν πρόκειται να έρθουν ζάντες 18-19″ ή αν θα μείνουν οι τροχοί 13″. Η Michelin η οποία θέλει να επιστρέψει στην F1 έχει δηλώσει ότι το μέλλον είναι οι τροχοί 18″ και η Pirelli έχει ήδη κάνει κάποιες δοκιμές με μεγάλους τροχούς (σχετικό θέμα). Ωστόσο οι ομάδες πιστεύουν ότι ο σωστός δρόμος είναι να παραμείνουν στους τροχούς 13″ καθώς αυτοί αποδίδουν καλύτερα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Paddy Lowe, δήλωσε:

Το θέμα των μεγαλύτερων τροχών έχει συζητηθεί αρκετές φορές τα τελευταία 5 με 8 χρόνια κι όλοι συμφωνούν ότι μία τέτοια αλλαγή δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Από θέμα πρόσφυσης δεν είναι θετική αλλαγή. Επίσης όσον αφορά στην απόδοση, με τέτοια ελαστικά θα έχουμε μικρότερη πρόσφυση και αύξηση βάρους. Πιστεύω πως το καλύτερο είναι να μείνουμε με τους τροχούς 13″.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, James Allison, απέκλεισε τους μεγαλύτερους τροχούς αλλά μίλησε για το ενδεχόμενο να δούμε πιο φαρδιά ελαστικά. Η ιδέα που συζητιέται στο Strategy Group είναι να αυξηθεί το 2017 το πλάτος των πίσω ελαστικών από 375mm σε 420mm.

Όπως είπε κι ο Paddy η διάμετρος της ζάντας θα μείνει ως έχει. Όμως το πλάτος του ελαστικού ίσως πρέπει να αυξηθεί. Συζητάμε αυτή τη λύση μαζί με άλλες ιδέες εδώ και αρκετό καιρό.

Τέλος ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε πως θα κάνουν ότι τους ζητήσει η F1.

Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ότι ζητήσει το σπορ. Προς το παρόν αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η F1 θέλει να μείνει με τους τροχούς 13″ κι αυτό θα κάνουμε. Αν το σπορ θέλει να πάμε σε τροχούς 19″ τότε θα πάμε, όμως τα σχόλια των Lowe και Allison αντικατοπτρίζουν την άποψη του Strategy Group.

Σχόλια

Σχόλια