Οι ομάδες δεν συμφώνησαν για τα ελαστικά του 2016

Οι ομάδες μαζί με την Pirelli συζήτησαν την αλλαγή των κανονισμών για το 2016 αλλά δε συμφώνησαν σε κάτι

Οι ομάδες μπορεί να συμφώνησαν ομόφωνα να μην επιστρέψουν οι ανεφοδιασμοί (σχετικό θέμα) αλλά δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά στο θέμα των ελαστικών για το 2016. Η πρόταση την οποία συζήτησαν ήταν η ελεύθερη επιλογή γόμας στα GP της επόμενης χρονιάς. Αυτή η ιδέα έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι από τη Force India και στη συνέχεια την ενστερνίστηκε και το Strategy Group. Ωστόσο στη συνάντηση που είχαν στο Μόντρεαλ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στον τρόπο λειτουργίας αυτής της ιδέας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται από τον Καναδά, στη συνάντηση συζητήθηκαν 4 κανονισμοί οι οποίοι προτάθηκαν από την Pirelli και τις Red Bull, Mercedes και McLaren. Κάποιες από τις προτάσεις ήταν:

» Η ύπαρξη 6 διαφορετικών γομών κι όχι 4 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

» Οι οδηγοί να μην εκκινούν με τα ελαστικά που χρησιμοποιούν στις κατατακτήριες.

» Κι ένα σύστημα επιλογής ελαστικών, το οποίο θα επιτρέπει στις ομάδες να επιλέξουν με ποια ελαστικά θα αγωνίζονται, 4-5 φορές μέσα στη χρονιά.

Ωστόσο ομάδες και Pirelli δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κάτι. Η μεγάλη ανησυχία της Pirelli  είναι οι ακραίες επιλογές των ομάδων οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα ελαστικά και μετά οι κατηγορίες να πέσουν πάνω της. Έτσι η ιταλική φίρμα έκανε σαφές ότι οποιαδήποτε λύση βρεθεί δε θα πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στα GP και τη φήμη της.

Μετά από αυτή την ασυμφωνία θα υπάρξει αξιολόγηση της ιδέας και θα συζητηθεί ξανά. Όμως οποιαδήποτε αλλαγή των κανονισμών για το 2016 χρειάζεται ομόφωνη συμφωνία από τις ομάδες.

Σχόλια

Σχόλια