Δεν επιστρέφουν οι ανεφοδιασμοί στην F1

Υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των ομάδων στο θέμα των ανεφοδιασμών

Η επιστροφή των ανεφοδιασμών στην F1 φαίνεται πως δε θα πραγματοποιηθεί τελικά. Οι ομάδες συναντήθηκαν την Πέμπτη 4/6 στον Καναδά συζητώντας ορισμένα πράγματα για το μέλλον της F1, ένα από αυτά ήταν και η επιστροφή των ανεφοδιασμών. Έτσι λοιπόν συμφώνησαν ομόφωνα στο να μην επιστρέψουν οι ανεφοδιασμοί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το θέαμα κι όχι το κόστος. Οι αναλύσεις που έγιναν από τους ειδικούς έδειξαν ότι οι ανεφοδιασμοί δε θα βελτίωναν τους αγώνες και θα ήταν επιζήμιοι για το θέαμα.

Εκεί που στάθηκαν περισσότερο ήταν ότι το 2010, την πρώτη χρονιά μετά την απαγόρευση των ανεφοδιασμών είδαμε τα διπλάσια προσπεράσματα από το 2009. Επίσης είχε συμφωνηθεί πως αν επέστρεφαν οι ανεφοδιασμοί τότε οι οδηγοί θα αγωνίζονταν στις κατατακτήριες με το καύσιμο που θα είχαν στο πρώτο stint του αγώνα, κάτι που έχει αποδειχθεί πως είναι λάθος.

Όσον αφορά στο κόστος, οι αναλύσεις έδειξαν ότι αν οι ανεφοδιασμοί επέστρεφαν τότε θα υπήρχε αύξηση κατά 1,3 εκατ. € το πρώτο έτος και 650.000 € τα επόμενα χρόνια.

Επίσης κάποιες ομάδες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα απαιτητικά pitstop, στα οποία θα έπρεπε να αλλάζονται ελαστικά και να τοποθετούνται καύσιμα στο ίδιο χρονικό διάστημα που γίνονται τώρα μόνο οι αλλαγές των ελαστικών. Αυτό θα ανέβαζε τη ροή καυσίμου στις αντλίες στα 33 λίτρα το δευτερόλεπτο ενώ στο παρελθόν ήταν 12.

Μετά από αυτή την ομόφωνη συμφωνία ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting, θα ενημερώσει το Strategy Group για τα ευρήματα της συνάντησης. Ακόμα κι αν ο Bernie Ecclestone επιμείνει στην επιστροφή των ανεφοδιασμών η ομόφωνη συμφωνία των ομάδων έχει μεγαλύτερη δύναμη.

Σχόλια

Σχόλια