Ο Alonso δεν περιμένει πολλά από τον αναβαθμισμένο κινητήρα

Η Honda χρησιμοποίησε 2 tokens αλλά ο Ισπανός δηλώνει πως οι αναβαθμίσεις είναι για την αξιοπιστία και όχι για την απόδοση

Η McLaren-Honda είναι άλλη μια ομάδα που θα έχει αναβαθμισμένο κινητήρα στο Grand Prix του Καναδά. Οι Ιάπωνες χρησιμοποίησαν 2 tokens αναβαθμίζοντας τον κινητήρα τους αλλά σύμφωνα με τον Fernando Alonso αυτές οι αλλαγές έχουν να κάνουν περισσότερο με τη βελτίωση της αξιοπιστίας παρά με τη βελτίωση της απόδοσης. Ο Ισπανός μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Μόντρεαλ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως αυτή η αλλαγή θα κάνει τη διαφορά.

Δεν περιμένω και πολλά από την αναβάθμιση. Για την ακρίβεια ο κινητήρας είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν που είχαμε στο Μονακό. Χρησιμοποιήσαμε 2 από τα 9 tokens αλλά αυτή η αναβάθμιση έγινε περισσότερο για λόγους αξιοπιστίας. Είναι λύση στα πρόσφατα προβλήματα. Από θέμα απόδοσης θα είναι το ίδιο.

Ο Ισπανός συνέχισε λέγοντας ότι η MP4-30 δεν υστερεί μόνο στην απόδοση του κινητήρα αλλά κι από το σασί. Όσον αφορά στο κομμάτι του σασί, η McLaren ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων το οποίο θα είναι έτοιμο για το Αυστριακό GP που ακολουθεί μετά τον Καναδά (σχετικό θέμα).

Γνωρίζουμε αρκετά καλά πού υστερούμε αυτή τη στιγμή όσον αφορά στην μηχανική πρόσφυση αλλά και την αεροδυναμική απόδοση. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς όχι μόνο στον κινητήρα.

Σχόλια

Σχόλια