Κι ο Villeneuve θέλει «πόλεμο» ελαστικών

Μετά τον Alonso, έρχεται κι ο Villeneuve να δηλώσει ότι ένας «πόλεμος» ελαστικών θα έκανε καλό στην F1

Μετά τον Fernando Alonso (σχετικό θέμα), έρχεται κι ο Jacques Villeneuve να δηλώσει ότι ένας «πόλεμος» ελαστικών θα έκανε καλό στην F1. Το συμβόλαιο της Pirelli με την F1 ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016 και η Michelin έχει δηλώσει ενδιαφέρον να επιστρέψει. Έτσι οι Alonso και Villeneuve πιστεύουν ότι η ύπαρξη δύο μεγάλων κατασκευαστών ελαστικών θα ανεβάσει το επίπεδο των ελαστικών κι αυτό θα κάνει καλό στο σπορ. Όμως από την άλλη ένας «πόλεμος» ελαστικών θα ανεβάσει το κόστος κι αυτό σίγουρα δεν το θέλει καμία πλευρά.

Ωστόσο εκτός από το κόστος υπάρχει κι άλλο ένα θέμα, η ισότητα. Οι Franz Tost (Toro Rosso) και Christian Horner (Red Bull Racing) δηλώνουν ότι αν η F1 επιτρέψει να υπάρχουν δύο εταιρείες ελαστικών, τότε δεν θα υπάρχει ισότητα και το κόστος θα ανέβει κατακόρυφα (σχετικό θέμα).

Ο Villeneuve δήλωσε σχετικά:

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην F1 είναι ένας πόλεμος ελαστικών. Υπήρχε πόλεμος ελαστικών το 1997 όταν ήρθε η Bridgestone και πήραμε καταπληκτικά ελαστικά, λόγω αυτού. Άκουσα κάποια σχόλια από τον Tost ο οποίος είπε ότι μόνο οι καλές ομάδες παίρνουν καλά ελαστικά. Λοιπόν δεν είναι έτσι. ΟΚ οι καλές ομάδες εξελίσσουν τα ελαστικά κι αυτό είναι λογικό. Δεν πρέπει να αποφασίζουν οι μικροί, έτσι είναι η ζωή. Τα ελαστικά διαλέγονται τυχαία οπότε δεν μπορεί να επωφεληθεί κάποια ομάδα.

Σχόλια

Σχόλια