Μαζί με τους μικρούς, κι ο Ecclestone δε θέλει Strategy Group

Το Strategy Group δε φέρνει αποτελέσματα κι αυτό προκαλεί αντιδράσεις

Εκτός από τις μικρές ομάδες που τον τελευταίο καιρό φωνάζουν ότι το Strategy Group δε φέρνει αποτελέσματα και πρέπει να καταργηθεί,  έρχεται να προστεθεί και η φωνή του Bernie Ecclestone. Ο Βρετανός δηλώνει ότι δεν μπορεί να βγει άκρη καθώς οι κατασκευαστές έχουν τα δικά τους συμφέροντα και δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Ωστόσο ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης και στον Jean Todt λέγοντας πως η FIA δεν έχει πατήσει πόδι σε αυτή την κατάσταση φοβούμενη τις αντιδράσεις των κατασκευαστών. Ο Ecclestone φαίνεται πως σε αυτό το κομμάτι τάσσεται υπέρ των μικρών που δηλώνουν ότι οι κανονισμοί πρέπει να βγαίνουν από τη FIA και την FOM κι όχι από τους κατασκευαστές.

Πρέπει να σταματήσει η λασπολογία και να ψάξουμε για επιλογές. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολλή δημοκρατία κι ο Jean δεν πιέζει καταστάσεις. Του είπα τις προάλλες πως αν έχει κάποια λογική πρόταση τότε θα τον υποστηρίξω. Το ίδιο ισχύει και για την FOM, αν προτείνει κάτι λογικό η FIA θα την υποστηρίξει. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πούμε «αυτοί είναι οι κανονισμοί του πρωταθλήματος, αν θέλετε να αγωνιστείτε τότε ωραία, αν όχι, εντάξει μπορούμε να καταλάβουμε».

Ο Ecclestone συνέχισε λέγοντας πως το Strategy Group πρέπει να διαλυθεί καθώς δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Το Strategy Group πρέπει να πάψει. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει κάτι μέσα από τους κατασκευαστές. Αν είσαι η Mercedes δε θες καμία αλλαγή. Στην τελευταία συνάντηση του Strategy Group δεν πάρθηκε καμία απόφαση, δεν ορίστηκε καν η ημέρα της επόμενης συνάντησης. Θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε για κάποια ιδέα αλλά τίποτα.

Πρόσφατα ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, είχε δηλώσει:

Κάθε ομάδα έχει τα δικά της σχέδια και θα προσπαθήσει να φέρει τα πράγματα όπως τη βολεύουν. Το σπορ διοικείται από τη FIA και προωθείται από την FOM. Αυτοί είναι που πρέπει να πουν ποιο θα είναι το μέλλον της F1. Νομίζω ότι βάζοντας τις ομάδες στο πεδίο των κανονισμών ποτέ δε θα μπορέσει να υπάρξει ομοφωνία σε όλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Sauber, Force India με τον αναπληρωτή επικεφαλής της ινδικής ομάδας, Bob Fernley, να δηλώνει:

Το πρόβλημα νομίζω πως είναι ότι το Strategy Group δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πρέπει να κοιτάξουμε για κάτι άλλο το οποίο θα φέρει αποτελέσματα. Θεωρώ πως είναι λάθος να μπορούν οι ομάδες να αποφασίσουν την κατεύθυνση της F1. Η F1 πρέπει να ορίζει την κατεύθυνση και οι ομάδες να ακολουθούν.

Σχόλια

Σχόλια