Με φρέσκους κινητήρες η Mercedes

Οι Hamilton και Rosberg θα έχουν φρέσκο κινητήρα για το απαιτητικό Grand Prix Καναδά

Μπορεί η Ferrari και η Honda να έχουν χρησιμοποιήσει κάποια από τα tokens (σχετικό θέμα), αλλά η Mercedes φέρνει φρέσκους κινητήρες στον Καναδά για τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Η Honda επιβεβαίωσε πως θα χρησιμοποιήσουν το νέο spec στο Μόντρεαλ, ενώ η Ferrari δεν έχει πει λέξη ακόμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως η χρήση του αναβαθμισμένου κινητήρα πάει για Αυστρία. Η Mercedes από τη δική της πλευρά ενημέρωσε ότι θα φέρει φρέσκες μονάδες οι οποίες έχουν μικρές αναβαθμίσεις για λόγους αξιοπιστίας (σχετικό θέμα). Αυτός θα είναι ο δεύτερος κινητήρας για τους Rosberg και Hamilton όπως και για τους υπόλοιπους πελάτες των Γερμανών. Είναι εντυπωσιακό πως στους πρώτους 6 αγώνες ο μόνος οδηγός που χρησιμοποίησε 2ο κινητήρα Mercedes ήταν ο Nico Hulkenberg.

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Paddy Lowe, δήλωσε:

Θα έχουμε νέες κινητήριες μονάδες γι’ αυτό το GP. Οι πρώτες μας μονάδες χρησιμοποιήθηκαν στα πρώτα 6 GP κι αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα καθώς συνολικά ξεπέρασαν τα 4000 χιλιόμετρα. Υποπτευόμαστε ότι και οι ανταγωνιστές μας θα φέρουν νέες μονάδες καθώς αυτή την εποχή του χρόνου όλοι δουλεύουν πάνω στις αναβαθμίσεις. Έτσι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες. Το Μόντρεαλ είναι σκληρή πίστα για όλο το μονοθέσιο, όχι μόνο για τον κινητήρα και τα φρένα. Επικεντρωνόμαστε να φέρουμε και τα δύο μονοθέσια στον τερματισμό, κάτι που δεν καταφέραμε πέρυσι. 

Η Mercedes αναμένεται να μείνει με αυτόν τον 2ο κινητήρα για τα επόμενα GP σε Καναδά, Αυστρία, Μ. Βρετανία και Ουγγαρία και στο Βέλγιο μετά την καλοκαιρινή διακοπή να φέρει τον 3ο έχοντας κάνει χρήση των tokens.

Σχόλια

Σχόλια