Η Force India είναι κατά των πελατειακών μονοθεσίων

Ο επικεφαλής της Force India, Vijay Mallya, δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετος με την ιδέα των πελατειακών μονοθεσίων

Ο επικεφαλής της Force India, Vijay Mallya, δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετος με την ιδέα των πελατειακών μονοθεσίων. Ο Ινδός θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία δε θα επιτρέψουν σε αυτό το σχέδιο να λειτουργήσει σωστά. Ωστόσο το Strategy Group κι ο Bernie Ecclestone υποστηρίζουν την ιδέα και έχουν σκοπό να τη λειτουργήσουν από το 2016 αν κάποια ομάδα θέλει να ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας, είτε νέα είτε υπάρχουσα.

Ποτέ δεν υποστήριξα την ιδέα των πελατειακών μονοθεσίων. Μένει να δούμε αν οι 4 μεγάλοι που ελέγχουν το Strategy Group θέλουν να βγάλουν εκτός τις μικρές ανεξάρτητες ομάδες και να γεμίσουν το grid με δικά τους πελατειακά μονοθέσια. Θα δούμε πόσο ελκυστική θα είναι η F1 και πόσο ανταγωνιστικά θα είναι τα πελατειακά μονοθέσια εναντίων των εργοστασιακών. Με τις αναβαθμίσεις τι θα γίνει; Κάθε πότε θα έρχονται οι αναβαθμίσεις στα πελατειακά; Υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που δεν εξετάζονται. Απλώς αναφέρουν «πελατειακά μονοθέσια».

Ο Mallya συνέχισε λέγοντας πως το Strategy Group είναι άχρηστο και δεν κάνει καλό στην F1.

Το Strategy Group δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις 4 μεγάλες ομάδες οι οποίες αποφασίζουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η F1. Όλοι προφυλάσσουν τα δικά τους συμφέροντα. Υπάρχουν συναντήσεις που δε βγάζουν κανένα αποτέλεσμα και δε λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση του κόστους. Όσο συνεχίζεται αυτή η τακτική δε θα βγει τίποτα.

Μετά τις δηλώσεις του Mallya αλλά και τα λεγόμενα των Sauber, Lotus είναι να απορείς για τις δηλώσεις του Toto Wolff, ο οποίος είχε πει στο Μονακό ότι 3 ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον για πελατειακό μονοθέσιο Mercedes.

Σχόλια

Σχόλια