Πτώσεις στο τεστ της Michelin

  Στο Mugello πραγματοποιήθηκε το τεστ της Michelin με τους εργοστασιακούς αναβάτες

  Οι εργοστασιακές ομάδες του MotoGP παρέμειναν μια ακόμα ημέρα στο Mugello προκειμένου να κάνουν δοκιμές με τα ελαστικά της Michelin για το 2016. Οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo για τη Yamaha, οι Dani Pedrosa και Marc Marquez για τη Honda, ο Alvaro Bautista για την Aprilia και ο Andrea Dovizioso για την Ducati είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα νέα ελαστικά και κυρίως το εμπρός ελαστικό με το οποίο είχαν τα περισσότερα προβλήματα στο προηγούμενο τεστ της Sepang. Η Suzuki μόνο δεν έκανε δοκιμές με τα ελαστικά της Michelin.

  Οι αναβάτες δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για τα νέα ελαστικά, ωστόσο από την απόδοσή τους φάνηκε πως υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει. Οι Rossi, Lorenzo και Marquez, σημείωσαν πτώση από μπροστινό στην προσπάθειά τους να κάνουν προσομοίωση αγώνα, κάτι που σημαίνει πως έχουν δρόμο μπροστά τους οι Γάλλοι. Για το πίσω ελαστικό τα σχόλια είναι πιο θετικά καθώς αρέσει στους περισσότερους, αλλά το μπροστινό θέλει δουλειά.

  Πριν την έναρξη του τεστ, ο Nicolas Goubert, Τεχνικός Διευθυντής της Michelin, τόνισε:

  Οι αναβάτες δοκιμών, αλλά και οι εργοστασιακοί αναβάτες, ήταν πολύ ικανοποιημένοι με το πίσω ελαστικό στις δοκιμές της Sepang. Νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά στο πίσω ελαστικό. Απλά πρέπει να το προσαρμόσουμε για τις διαφορετικές πίστες που θα αντιμετωπίσουμε. Για το εμπρός ελαστικό από την άλλη μεριά, μας έχουν ζητήσει βελτιώσεις σε μερικούς τομείς. Θα επικεντρωθούμε λοιπόν στο εμπρός ελαστικό. Θα έχουμε 4 διαφορετικά ελαστικά για δοκιμή και δύο πίσω ελαστικά. Το προφίλ θα είναι το ίδιο, ήταν το καλύτερο που δοκιμάσαμε στη Sepang. Θα έχουμε δύο διαφορετικές δοκιμές στο σκελετό και μια νέα γόμα. Χρειαζόμαστε τους σωστούς αναβάτες, εκείνους που θα αγωνιστούν με τα ελαστικά μας την επόμενη σεζόν, να μας πουν τι θέλουν και τι χρειάζονται για να είναι άνετοι με τα ελαστικά.

  Επόμενη ευκαιρία για δοκιμές των εργοστασιακών αναβατών είναι στο Brno της Τσεχίας τον Αύγουστο.

  Σχόλια

  Σχόλια